Search
Close this search box.

El I Concurs de pasdobles “Reinas de las Fiestas de Segorbe” ja té guanyadors

El dissabte passat 14 de juliol en l’Auditori “Salvador Seguí” de Segorbe, va tenir lloc el I Concert de pasdobles “Reinas de Segorbe” a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Musical de Segorbe sota la batuta de la seua dirtector Josep Miquel Martínez Giménez. El programa va constar en la primera part de la interpretació dels cinc pasdobles finalistes, sota el lema amb el qual els van presentar els seus autors al concurs. En l’intermedi el jurat va deliberar i va realitzar la fallada del concurs.

El I Concurs de Pasdobles “Reinas de las Fiestas de Segorbe” premia a les millors composicions amb una quantia total de 2.100€. El primer premi, que porta el nom de “María Carot Porcar” i el subtítol “Reina Mayor de las Fiestas Patronales de Segorbe 2018”, està dotat amb 1.200€ i diploma. El segon premi, el títol del qual serà “Raquel Gómez Flor”, “Reina Infantil de las Fiestas Patronales de Segorbe 2018”, es premia amb 600€ i diploma. I, finalment, es concedeix un tercer premi dotat amb 300€ i diploma, que estarà votat per la Societat Musical de Segorbe, d’entre els cinc seleccionats pel jurat, siga un dels premiats o no. En el pasdoble, per mitjà d’un subtítol, s’indicarà que va ser votat pels músics de Segorbe.

El Regidor de Festes i Música va valorar positivament el nombre de pasdobles rebuts en aquesta primera edició del concurs: “Estic segur que la qualitat de totes les composicions és molt elevada. Tant María Carot Porcar com Raquel Gómez Flor iniciaran els seus regnats amb un regal en forma de música, després d’una selecció participativa, en la qual es comptarà amb un jurat professional i els músics i músiques de la Societat Musical“.

Finalistes

Els pasdobles finalistes van ser els següents:

La Reina de las Fiestas, de Pascual Piqueras Cabanillas (de Cifuentes, Guadalajara).
Reina del Alto Palancia, de José Hugo Martínez Chinesta (d’Aldaia, València).
La fuente de los Caños, de David Sebastián Godos (de Quartell, València)
Tres torres, de Juan José Martín Martí (de Benirredrà, València)
Besegor, de Francisco Jesús Cogollos Martínez (d’Eivissa, Illes Balears)

El jurat d’aquest concurs va estar compost pels compositors Ferrer Ferrán, Vicente Ortiz i Josep Miquel Martínez Giménez.

Premis

El primer premi va ser per al pasdoble Reina del Alto Palancia de José Hugo Martínez Chinesta d’Aldaia, que portarà el nom de María Carot Porcar, Reina de Fiestas de Segorbe 2018.

El segon premi va ser per al pasdoble Tres Torres de Juan José Martín Martí de Benirredrà, que portarà el nom de Raquel Gómez Flor, Reina Infantil de Fiestas de Segorbe 2018.

El tercer premi, atorgat pels músics de Segorbe, va recaure en el pasdoble Tres Torres de Juan José Martín Martí.

En l’intermedi, el jurat va llegir l’acta, va agrair la participació de tots els autors, i va felicitar als autors guardonats, els pasdobles dels quals s’estrenaran amb el nom de les Reines el pròxim 26 d’agost en el Concert de Festes de Segorbe.

Concert

En la segona part del concert es van interpretar obres dels compositors que van formar part del jurat:

David i Goliath, de Ferrer Ferrán, actuant com a percussionista solista Eduardo Bellés.
Germanies, de Vicente Ortiz.
Casta y Bravura (ps), de Josep M. Martinez Giménez.

Un gran concert oferit per la Banda Simfònica de la Societat Musical de Segorbe, i un gran projecte de col·laboració entre l’Ajuntament de Segorbe i la Societat Musical de Segorbe, que dóna valor i prestigi a les festes patronals i a les seues reines, amb l’oportunitat de premiar a compositors i explicar a Segorbe amb grans compositors com a membres de jurat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías