L’Hospital de Manises presenta una unitat de medicina de la música i les arts escéniques

Este diumenge es va celebrar a Polop l’Assemblea Intercomarcal de la FSMCV que va comptar amb la presència de l’edil de Cultura de l’Ajuntament de Polop, Andrés Barcelot.

Aquesta asssemblea va servir, entre d’altres, per presentar els projectes en què estan immerses les diverses àrees de la FSMCV, i de manera especial, informar sobre les activitats previstes per al 50º Aniversari de l’entitat o els serveis d’assessorament per a les Societats Musicals.

A l’Assemblea es va aprovar el nomenament de José Manuel Fernández com a Secretari General de la FSMCV, lloc que exercia ja en funcions des de la dimissió de l’anterior Secretari general Juan Vicente Mateu. També es van aprovar les normatives per a dos de les campanyes més importants de l’any per a les Societats Musicals: la campanya d’intercanvis per a les SSMM de la FSMCV i la campanya d’Activitats comarcals de la FSMCV.

L’Assemblea va servir també per presentar la unitat d’atenció de malalties dels músics de l’Hospital de Manises. Esta unitat, de recent creació, ofereix atenció gratuïta als músics amb un equip multidisciplinar de professionals experts en medicina de la música.

Els responsables de la Unitat van acudir a l’Assemblea per donar detalls d’aquest servei, únic i de caràcter públic, que entronca amb les necessitats inherents a una regió que compta amb més de 200.000 músics federats.

Com es va explicar a l’assemblea, el 75% dels músics presenta en algun moment algun problema mèdic relacionat amb la pràctica de la seua activitat musical. Problemes que varien en funció de l’instrument utilitzat. Per això, la Unitat compta amb un ampli elenc d’especialistes orientats a cadascuna de les patologies més habituals als músics: metges especialitzats, traumatòlegs, otorrinolaringòlegs, neuròlegs, dermatòlegs, alergòlegs, fisioterapeutes, logopedes, psicòlegs i nutricionistes especialitzats en tractar les dolències que es presenten de manera més habitual als músics: contractures musculars, tendinopaties, o síndromes de sobreús, neurològiques com les compressions musculars i les distonies, lesions vocals, lesions d’oït, lesions a la pell o alèrgiques a components dels instruments o situacions d’ansietat.

La Unitat també realitza diferents tallers educacionals de reeducació postural i ergonomia, nutrició i exercici físic, descans i control d’emocions amb l’objectiu de prevenir les lesions més habituals provocades pels mals hàbits o rutines dels músics.

L’atenció és gratuïta i ja és possible demanar una cita al següent enllaç:  http://www.hospitalmanises.es/unidad_de_medicina_de_la_musica.html

Compartir:

Últimas noticias

Categorías