Search
Close this search box.

El projecte“MÚSICA A LA LLUM” trau a la llum el ric patrimoni de les Societats Musicals

Gandia, 7 de Desembre de 2016

El projecte, patrocinat per Bankia i organitzat per CulturArts Música – Generalitat i la FSMCV, es presenta l’11 de desembre al Teatre Serrano de Gandia amb un concert de la Jove Banda Simfònica que serà retransmès en directe en el canal de Youtube de la FSMCV.

El programa “Música a la Llum”, patrocinat per Bankia i organitzat per CulturArts Música – Generalitat i la FSMCV, pretén posar en valor i difondre el patrimoni cultural custodiat pels arxius de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

“Música a la llum”, que forma part del projecte de “Bankia Escolta València”, arreplegarà, analitzarà i organitzarà la documentació emmagatzemada en els arxius de les Societats Musicals (partitures, fotografies, diplomes i material sonor) per a posar-la a la disposició de tots els interessats en un lloc web que facilite la visibilitat, recerca i recuperació d’aquest ric patrimoni.

El programa inclou també la realització d’estudis, publicacions i entrevistes així com un Congrés monogràfic amb l’objectiu de reforçar la importància de les bandes de música com a productores i conservadores de la tradició musical.

El concert de la Jove Banda Simfònica, dirigida per Pablo Marquès, que tindrà lloc diumenge que ve 11 de desembre a les 19 hores en el Teatre Serrano de Gandia servirà de presentació oficial.

El concert comptarà també amb la participació del quartet de saxofons “Púrpura Pansa”, el quintet de metalls “Back to brass” i el cor de l’Escola de Música del “Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios”.

El concert s’obrirà amb el pasdoble Goiri, composat per Ramon Garcia i Soler per encàrrec de la FSMCV com a homenatge al president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri Tellaeche.

Aquest pasdoble es va compondre en agraïment a Bankia pel seu suport a les Societats Musicals valencianes, reflectit en el milió d’euros destinat enguany per l’entitat per a contribuir al desenvolupament de la cultura musical valenciana. Dins d’aquest pressupost, destaquen els 300.000 euros de les beques Bankia per als alumnes de les Escoles de Música de les Societats Musicals de la FSMCV. Aquesta és la tercera edició d’unes beques que es van iniciar a 2014 i que ja l’any passat van beneficiar a un total de 1.289 alumnes (299 més que en la seua primera edició).

Després de l’obertura, sonaran tres peces que simbolitzen perfectament l’esperit de difusió i recuperació del programa “Música a la llum”; obres de músics valencians de tres generacions diferents entre el s.XIX i principis del s.XX: Salvador Giner (València, 1832-1911), José Manuel Esquerre (Catarroja, 1890-1951) i Ruperto Chapí (Villena, 1851-1909).

La segona part del concert comptarà amb la col·laboració d’antics músics de la Jove Banda Simfònica que actualment desenvolupen la seua activitat professional en diferents àmbits musicals, i amb el cor de l’Escola de Música de la Societat Musical de Foios, representant als alumnes becats per Bankia. S’uniran d’aquesta forma en una sola actuació els alumnes que comencen en les Escoles amb aquells professionals ja prestigiosos, que en el seu moment també van ser estudiants d’alguna Societat Musical.

En aquesta part, el concert donarà un gir més actual amb peces del valencià Ferrer Ferran, Cool Brass Five i del gallec Anton Alcalde (Jazz Suite), tancant-se amb la desenfadada i festiva obra per a banda i cor “Lluna mediterrània” del compositor enguerí, Teo Aparicio.

El concert es podrà seguir per streaming al canal de Youtube de la Federació: https://www.youtube.com/user/FSMCV

 

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías