Search
Close this search box.

Un valencià presidirà les bandes de música de tota Espanya

Mallorca, 6 de desembre de 2016

L’elecció de Vicente Cerdà com a president de la CESM ahir a Mallorca, on la Federació de bandes de les Illes Balears va actuar com a amfitriona, posa de nou a un valencià al capdavant de l’entitat nacional que arreplega a les més de mil bandes de música que hi ha en el territori nacional.

Vicente Cerdà (Montesa, 1962) va aconseguir ahir unir el vot de totes les federacions autonòmiques que componen la Confederació resultant triat per unanimitat. La seua llarga trajectòria i el reconeixement de la seua figura com la de qui pot rellançar l’entitat després d’un llarg període de baixa activitat, han aconseguit tornar a posar a un valencià al capdavant del referent nacional en bandes de música després de 16 anys. Vicente Ruiz (Sedaví, 1936-2011) va ser el primer president de la CESM, entitat promoguda pels valencians en la dècada dels noranta passada. Després la presidència va passar per Múrcia, Catalunya i Àvila. Tan sol Santiago Algado durant el trienni 2000-2002 i Vicente Giner 2002-2008, membres de la FSMCV, van poder exercir el càrrec de Secretari General.

Luis Vidal (Agres, 1965), tresorer de la FSMCV, serà també el tresorer de la CESM. També triat per unanimitat, va presentar ahir mateix a Mallorca una ponència sobre comptabilitat i fiscalitat d’entitats no lucratives. Hui per hui Vidal es perfila com un referent nacional en temes fiscals i comptables d’entitats del tercer sector per la seua llarga trajectòria professional i els èxits aconseguits al capdavant de la tresoreria de la FSMCV durant l’època d’Almeria com a president de l’entitat. Actualment és, a més de tresorer, el responsable de l’àrea Econòmic-jurídica de la directiva que presideix Pedro Rodríguez.

El bon fer de Cerdà, Vidal i el president Rodríguez, dialogant i entrevistant-se en les setmanes prèvies a l’elecció amb els representants de la resta de federacions, ha permès la unanimitat i el consens aconseguits.

Vicente Cerdà, emocionat després de l’elecció ha declarat “Em sent amb una gran responsabilitat per a respondre a l’aposta unànime que es fa per mi. El primer gran treball és el de fer Confederació i per a açò resulta imprescindible intentar que reingresen en l’entitat federativa nacional els membres que per diversos motius, la major part per causes econòmiques, l’han abandonat en els últims anys o han deixat de tenir una presència efectiva. He de visitar-los a tots i començar a cuidar una altra vegada a totes les federacions que poden aportar alguna cosa a l’entramat nacional”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías