Search
Close this search box.

Fernando Campos-Valdés, guanyador del I Concurs de Composició de Música Festera “Fiestas del Cristo de la Paz”

El passat dihuit de maig va finalitzar el termini per a rebre les composicions que han optat al premi en el I Concurs de Composició de Música Festera “Fiestas del Cristo de la Paz” en la categoria de Marxa Processional. Un total de vint-i-quatre composicions inèdites, i per açò de nova creació, han tingut l’oportunitat d’alçar-se amb l’únic premi econòmic contemplat en les bases de la convocatòria dotat amb 3.000€.

El jurat, reunit el passat huit de juny, i compost pels compositors Andrés Valero Castell i Luis Molina Millá, el director d’orquestra Ángel Lasheras Canales, Jaime Albero Gabriel (alcalde de Sant Joan d’Alacant, en representació del consistori) i José Ángel Espinós Sanjuan (President de la Societat Musical “La Paz”) atorguen, per unanimitat, el primer premi, dotat amb 3.000€ a Fernando Campos-Valdés per la seua obra Le sette parole.

Fernando Campos-Valdés (Biar, 1990), realitza estudis de composició en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant de la mà de Joan Enric Canet. Destaca, malgrat la seua joventut, en la província d’Alacant gràcies a la seua important trajectòria. Aquesta trajectòria li va valdre el passat any el Primer Premi per la seua obra Santjoaneries en el I Concurs de Pasdobles de les Fogueres d’Alacant.

Donada la qualitat i la competitivitat entre les obres presentades, el jurat acorda atorgar un Esment d’Honor al compositor Víctor Vallés Fornet per la seua obra Santa Bàrbara. Víctor Vallés Fornet (el Verger, 1984) obté en 2008 el títol superior de Composició i Premi Extraordinari Final de Carrera en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, estudiant amb professors com Ramón Ramos i Gregorio Jiménez, entre uns altres.

En el cas de Le sette parole de Campos-Valdés, el jurat destaca la seua qualitat melòdica, així com la seua solidesa estructural i el seu atractiu harmònic. Santa Bàrbara, de Vallés Fornet, destaca pel seu gest innovador en l’escriptura.

Ambdues peces seran interpretades per la Societat Musical “La Paz” en el Concert de Festes, així com en la processó de les Festes Majors del Municipi, les quals tindran lloc al setembre, acompanyant al Santíssim Crist de la Pau.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías