La FSMCV recolza el manifest per un #FinançamentJust i estarà present a la manifestació del 18N

La comissió organitzadora de la mobilització per un #FinançamentJust (CCOO PV, UGT PV, PSPV, Compromís, Podem) va organitzar ahir una roda de premsa al Col·legi Major Rector Pesset a les 11.30 hores per anunciar oficialment la convocatòria de la manifestació del 18 de novembre a les 18h. A la mateixa acudiren dirigents de les diferents formacions polítiques involucrades així com representants de diverses associacions que recolzen la iniciativa, entre les que es trobava la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

La FSMCV ha vist com el seu finançament ha sigut minvat des del Govern central, passant d’una mitja de 67.500€ al any en el període 2008-2011 fins a uns més que insuficients 9.800€ per exercici entre els anys 2012-2017. Si ens fixem en el conjunt de la població de la Comunitat, cada valenciana i valencià rebrem 237 euros menys que la mitjana de l’Estat, o 839 menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10% i 29% menys de recursos, respectivament. Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany, la nostra discriminació arribarà als 1.600 milions d’euros, si sols ens comparem amb la mitjana. Continuem sent l’autonomia que menys recursos per habitant rep.

És per això que la Federació s’uneix a la manifestació per un #FinançamentJust que es durà a terme el pròxim 18 de novembre a les 18h a València eixint des del Carrer Guillem de Castro, al costat del MUVIM. Del mateix mode, ens unim a les exigències formulades al manifest per la comissió organitzadora i que arrepleguem a continuació:

  1. Una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que possibilite als valencians i a les valencianes tindre uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies.
  2. Un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor al nostre territori, que compense en tot cas la insuficiència inversora en els últims anys i dedique una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional.
  3. El reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia diferida dels anteriors.

Vos animem a unir-vos a aquesta reivindicació històrica per tal d’aconseguir plenament els drets reconeguts a la nostra Constitució participant a la manifestació convocada per al 18N per un #FinançamentJust.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías