Search
Close this search box.

La FSMCV es suma a la manifestació del 18 de novembre per un finançament just

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) s’ha sumat a la manifestació que se celebrarà dissabte que ve 18 de novembre a València amb l’objectiu de reclamar al Govern Central un finançament just per sostenir l’estat social.

Des de la federació s’ha destacat que és evident que des de fa anys la Comunitat Valenciana pateix una infrafinanciació i infrainversió que afecta a la nostra societat i per açò es recolzarà aquest moviment perquè siga reconeguda la situació que actualment es pateix amb la finalitat que siga revisat el model de finançament de les autonomies i els valencians reben allò que els correspon per dret.

Des de la Federació portem anys advertint d’aquest fet i com afecta a les nostres Societats Musicals. La infrafinanciació que la cultura i la música valenciana reben dels fons de l’Estat que gestiona el INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques) és una de les nostres grans reivindicacions”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

De fet, en el període de 2008-2011 la FSMCV rebia 67.500 euros anuals de mitjana, mentre que en el període 2012-2017 ha passat a rebre 9.833 euros anuals de mitjana. D’aquesta forma, la FSMCV ha deixat d’ingressar 346.000 euros des de 2012, la qual cosa suposaria el propi deute històric del govern de Madrid amb aquesta entitat. A açò s’afig que entitats amb menor representació o activitat reben des de 25.000 fins a 80.000 euros anuals.

La Comunitat Valenciana només rep un 1% de les ajudes en aquest àmbit, dada realment alarmant si tenim en compte que la FSMCV congrega al 50% de les bandes de música del nostre país i representa, segons la Universitat de València, al primer agent cultural de la nostra Comunitat.

Des de la Federació s’ha assenyalat que és molt important sumar-se a aquest moviment que va més enllà de qüestions o adhesions polítiques i que per primera vegada cerca alguna cosa comuna a tots que és la defensa dels interessos de la societat valenciana, tenir les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans espanyols.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías