Search
Close this search box.

Les joves directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio col·laboraran amb l’Orquestra de València l’any que ve

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha felicitat les directores seleccionades, i ha destacat l’elevat nombre d’aspirants participants en la convocatòria, des de la idea de la importància «de donar oportunitats a joves directores i directors perquè puguen treballar artísticament amb una gran orquestra professional i un auditori del prestigi, com són l’Orquestra de València i el Palau de la Música». El fet que hagen sigut dos dones les persones finalment seleccionades és, a més, «molt significatiu», en paraules de Tello, «atés que estem parlant d’un món, el de la direcció d’orquestra, que ha sigut un àmbit tradicionalment masculí».

El titular de l’Orquestra de València, OV, Ramón Tebar s’ha mostrat molt satisfet del desenvolupament d’esta iniciativa, que fins ara no s’havia dut a terme en esta agrupació musical «i que és molt important per als directors i directores que estan començant, atés que quan inicien la seua trajectòria artística, no disposen d’una formació simfònica per a dirigir».

Les proves s’han desenvolupat en dos fases: la primera d’elles, de caràcter eliminatori, ha girat entorn de la peça Història d’un Soldat, d’Igor Stravinski. Els aspirants que han superat esta fase han passat a una segona prova, en la qual han dirigit la Simfonia núm. 5 de Ludwig van Beethoven, el poema simfònic Don Juan, de Richard Strauss i el Preludi a la migdiada d’un faune, de Claude Debussy. A més, han hagut de mostrar les seues habilitats a l’hora d’explicar els programes i presentar una de les cinc obres proposades. El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat l’elevat nivell artístic de les i els aspirants, i ha destacat que «el propòsit per a l’any pròxim serà ampliar estes proves a l’àmbit internacional».

Les directores Lorena Escolar i Isabel María Rubio tindran l’oportunitat, durant l’any que ve, de realitzar les funcions de direcció: dirigir assajos complets i per seccions, crear connexions, dirigir bandes internes, estar al capdavant de concerts d’escolars i socials, fer funcions de substitució de direcció i assistència de la direcció artística i titular, així com a solistes i directors convidats, tant en concerts d’abonament com en tots els de temporada. La labor artística es complementarà des del punt de vista de gestió, en la gestió d’arxiu i partitures, així com altres responsabilitats relacionades amb l’Orquestra que se’ls assignen.

Jóvenes Directores. Lorena Escolar. Palau Eva Ripoll 08

Lorena Escolar

Jóvenes Directores. Isabel Rubio. Palau Eva Ripoll 03

Isabel María Rubio


Fotografia: Eva Ripoll

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías