Search
Close this search box.

Les 32 societats musicals de la comarca de La Safor trien Cristina Fornet com a presidenta comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca La Safor-La Valldigna han celebrat eleccions i han votat com a nova presidenta comarcal Cristina Fornet. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Cristina Fornet, que des de l’any 1984 forma part de l’Agrupació Artístic-Musical Santa Bàrbara de Piles, ha sigut triada pel 70% dels vots a favor.

Cristina Fornet

Cristina Fornet, presidenta comarcal de La Safor

És per a mi un gran honor poder ser presidenta comarcal de la FSMCV de La Safor-La Valldigna. Significa una gran satisfacció, a nivell personal, perquè sóc músic des dels 9 anys i directiva des dels 18. En la meua família hi ha un gran arrelament de tradició musical, sent ja la quarta generació de músics”, ha declarat Fornet.

Juntament amb açò ha afegit: “ser vocal de la junta directiva de la FSMCV i ara, alhora, presidenta comarcal, és un dels plans que, per majoria, votem el dia 6 d’octubre en l’Assemblea General de la Federació i que pretén un acostament de les associacions locals i de les estructures comarcals cap a la federació. Serà un plaure poder treballar per i per a les i els músics del meu poble, comarca i Comunitat, fent que aquesta nova etapa siga de les més dinàmiques per les quals han passat les agrupacions musicals”.

Actualment, La Safor-La Valldigna compta amb 32 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa a 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías