Search
Close this search box.

Juan Miguel Romero Llopis, nou director titular de la Unión Musical de Almoradí

Des del passat 3 de setembre Juan Miguel Romero Llopis és el nou director titular de la Unión Musical de Almoradí. Després del procés de selecció, que la societat va dur a terme durant els mesos de març i abril del present any, en el qual es van rebre més de cinquanta projectes, la junta directiva va triar i va acceptar la proposta del director de Monforte.

La presentació oficial serà el pròxim dissabte 29 de setembre a les 19:30 en l’Auditori Municipal d’Almoradí, on la Banda Simfònica, amb el seu nou director al capdavant, oferiran un concert extraordinari amb motiu de la festivitat del Santíssim Crist de les Campanes, amb el següent programa:

I

Música i poble (Pd), F. Ferran
Dynamic Overture, F. Cesarini
Danza Sinfónica, J. Barnes

II

Antología (Pd), J. Alborch
La Pícara Molinera (Intermedi), P. Lluna
Una Noche en Granada, I. Cebrián
a) Meditación en la Alhambra (Nocturn)
b) Mujer ‘granaina’ (Serenata-cançó)
c) Fiesta gitana en el Sacromonte (Bailable andalús)

Juan Miguel Romero Llopis

Natural de Montfort (Alacant), titulat en Clarinet i Direcció d’Orquestra, obtenint Matrícula d’Honor en ambdues especialitats i diplomat en educació musical per la Universitat d’Alacant. Realitza els seus estudis de direcció d’orquestra amb José Miguel Genoll Tortajada i els amplia amb professors com Manuel Hernández Silva, I. García Asensio, G. Pehlivanian, Jan Cober, I. Corporon, o F. Liss.

Ha sigut director assistent de la Jove Orquestra de la Regió de Múrcia, així com titular de la Banda Musical “La Lira” de Montfort, la Agrupació Musical “Santa Cecília” de Castalla i l’Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Vicent del Raspeig. En qualitat de director convidat ha dirigit l’Orquestra de Flautes del Mediterrani, la Banda de Lalín, Banda Municipal de Vitòria, Banda Municipal de A Coruña, Banda de Pontevedra, Orquestra Ciutat de Novelda, Orquestra Simfònica de Múrcia i Orquestra Filharmónica Cidade de Pontevedra.

Ha acompanyat a solistes internacionals com Llaura Malikian, Ionut Podgoreanu, Ximo Vicedo, Abe Rábade, Jacques Mauger, Lluis González, Lluis Sintes, Juan Manuel Gómez, Laura Alonso o Marta Matheu entre uns altres i espectacles amb artistes com el coreògraf Cesc Gelabert, la balladora flamenca Eva la “Yerbabuena” o l’actriu Paula Carballeira.

L’any 2009 accedeix a la plaça de sotsdirector de la Banda Municipal de Barcelona, durant cinc anys, amb la qual manté una relació continuada de col·laboració fins a l’actualitat.

Ha sigut catedràtic de Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior de Música”Manuel Massotti Littel” de Múrcia, director titular de la Banda Municipal de Santiago de Compostel·la, amb la qual va desenvolupar un exitós projecte artístic de modernització de la mateixa, i director titular de la Banda Municipal de Palma de Mallorca.

Ha format part com a jurat en certàmens tant d’interpretació com de composició.

En l’actualitat compagina la seua activitat de director convidat amb la titularitat de la Banda Simfònica de la Unión Musical de Almoradí.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías