Search
Close this search box.

La FSMCV reclama a les administracions públiques que cobrisquen un percentatge adequat de despeses del professorat a les EEMM

El President de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Pedro Rodríguez, i el president de la Societat Musical d’Alaquàs, Lute Fernández, membre també de la Junta Directiva de la FSMCV, es van reunir divendres passat pel matí amb els diputats de Podem a Les Corts, Fabiola Meco i Pepe Almería.

L’objectiu d’aquesta reunió, que es va celebrar en la seu de la Societat Musical d’Alaquàs, va ser revisar la situació actual de la FSMCV després de la inclusió d’algunes reivindicacions històriques en l’Acord del Botànic.

En aquest sentit, Pedro Rodríguez va manifestar que el diàleg s’ha obert amb la Conselleria de Cultura després d’aquesta inclusió, i s’està avançant en alguns punts, com la realització del primer curs de formació sobre gestió per a directors d’Escoles de Música (EEMM), tot i que encara queden altres punts molt importants en què avançar per al bon funcionament d’aquestes.

“En aquestos moments, una de les nostres principals reivindicacions respecte a les Escoles de Música és que les Administracions Públiques en conjunt asumisquen un percentatge concret de les despeses del professorat que permeta la subsistència de les escoles. És fonamental que hi haja una col·laboració interadministrativa per a que açò puga realitzar-se d’una forma efectiva”, ha assenyalat el president de la FSMCV.

Junt amb això, ha afegit: “En l’any 1994, rebíem una cobertura per part del govern valencià de vora el 80%, i que, no obstant això, va anar baixant i des de 2005 no cobreix ni tan sols les despeses de seguretat social raó per la qual el nostre sistema d’ensenyament musical és contribuent net a l’administració. A açò hem de sumar que els pagaments es retrasen fins a 18 meses, com ocorre ara mateix, el que fa que la situació siga insostenible quant a finances per a les EEMM, que es converteixen en finançadores del sistema, i la nostra petició és que es faça un pla de pagaments coherent i trimestral”.

La FSMCV té sol·licitada fins el moment una entrevista amb el Conseller Marzà per exposar estes qüestions de finançament per a que siguen tingudes en compte per als pressupostos del 2018, així com el tema de l’ombra dels impagaments que torna a aguaitar les societats musicals, reunió que espera es produïsca en els pròxims dies.

Meco ha mostrat el seu recolzament i ha comentat que “les societats musicals són un “tret d’identitat de la Comunitat, i és necessari buscar opcions per a que des de l’Administració Pública es puga donar un major suport a un dels nostres principals agents culturals”.

Amb aquesta trobada celebrada amb els diputats de Podem, la FSMCV ha iniciat la seua ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris per tal de traslladar-los les necessitats i situació de les Societats Musicals per a que siguen tingudes en compte en els pròxims pressupostos de 2018. En este sentit, en els propers dies la entitat enviarà les seues peticions a tots els grups parlamentaris i els mitjans de comunicació.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías