Search
Close this search box.

Benaguasil, Picassent, Santa Maria del Puig, Montaverner i Música Jove de València guanyadores del 41º Certamen de Bandes de València

Este cap de setmana s’ha celebrat a València una de les trobades musicals més esperades de l’any a la ciutat per totes les bandes de la província: el 41º Certamen Provincial de Bandes de Música que organitza i patrocina la Diputació de València.

Des de les 10 hores del matí del dissabte i fins la nit del diumenge, les 14 bandes participants es van lluir entre les parets del Palau de la Música i en presència dels milers de persones que van assistir, entre públic i músics, a tan esperat esdeveniment, que enguany es celebrava sota el lema de “Viu el certamen!” i que ha sigut retransmès en directe per multitud de mitjans audiovisuals, des de televisions locals fins a plataformes web i xarxes socials.

Totes les bandes participants van rebre una quantitat estipulada a les bases del certamen en concepte de participació, a més del premi en metàlic que reben les bandes guanyadores de cada secció i un premi de màxim valor, novetat de la edició d’enguany, consistent en l’ajuda de l’àrea de Cultura de la Diputació de València per a que els guanyadors de les seccions especial i primera programen un concert, preferentment a l’estranger.

Les bandes guanyadores de cada categoria participaran així mateix al programa “València és música”, que donarà l’oportunitat de gravar un audiovisual que la Diputació distribuirà entre els mitjans de comunicació amb el fi de promocionar les societats musicals i el patrimoni cultural valencià. Així mateix, les guanyadores de cada secció participaran al certamen autonòmic de bandes de música.

Secció primera

La Societat Artístico-Musical de Picassent  es va alçar amb el màxim guardó de la Secció Primera, amb un total de 364,5 punts. La banda guanyadora va participar junt amb les bandes de la Lira d’Alfarp, que va obtindre 341 puntos, seguida de la Unió Protectora Musical de Vallada que va obtindre 334 punts. Per aquesta puntuació, ambdós bandes van assolir també un primer premi a la secció primera.

Durant la deliberació del jurat, es va oferir l’actuació de la Unió Temporal de Músics de València, que va actuar com a banda convidada.

Secció segona

La Unió Musical de Santa Maria del Puig es va fer amb el primer premi i menció d’honor de la Secció Segona del Certamen, el màxim guardó d’aquesta categoria que fou lliurat a la societat musical per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, qui va destacar que els músics de El Puig “han mostrat la qualificació que tenen com a conjunt i com aconsegueixen que la seua música sone de manera especial. Han posat tota la seua ànima i això ha arribat als espectadors”.

Junt amb la banda de El Puig, va participar la Agrupació Artístico Musical Santa Bárbara de Piles, banda que va obtindre un primer premi amb 345,5 punts. La Unió Musical de la Pobla Llarga, per la seua banda, es va fer amb un segon premi amb 310 punts, al igual que la Societat Musical La Familiar de Benissanó que també va obtindre un segon premi amb 300 punts, i la Societat Unió Artístico Musical de Sollana, amb 293 punts.

Secció Tercera

El diumenge arrancava amb la participació de les bandes que concursaven en tercera secció, categoria en què la Banda Artístico-Cultural de Montaverner es va fer amb el màxim guardó en obtindre el primer premi i la menció d’honor amb 350 punts.

Junt amb la banda de Montaverner participaven la Societat Musical Barri de Malilla, banda que es va fer amb un altre primer premi obtenint un total de 320 puntos. L’Associació Cultural Allegro de València va lograr un segon lloc amb 276 puntos.

Secció Quarta

L’única banda participant en aquesta categoria fou l’Associació Música Jove de València, secció destinada a formacions que comptaven amb un màxim de 40 músics. Mereixedors del primer premi i menció d’honor, van obtindre un total de 323,5 punts.

Secció Especial

Tancant l’últim dia del Certamen estaven les dos bandes que participaven a la secció especial. La Unió Musical de Benaguasil es va fer amb el primer premi i menció d’honor, amb 371 punts, mentre que la Societat Instructiva Musical de Tavernes de la Valldigna s’alçava amb un primer premi pels 328 puntos assolits.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías