Search
Close this search box.

La Unión Musical de Villar del Arzobispo dóna la benvinguda a sis nous músics en el Concert Extraordinari de Santa Cecília

El pròxim dissabte 24 de novembre, la banda simfònica de la Unión Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo (València) celebrarà el tradicional concert en honor a Santa Cecília, patrona de la música. Un concert extraordinari en el qual faran la seua entrada oficial en l’agrupació sis nous músics. Es tracta de Darío Martín Oviedo (trompeta), Inés Gálvez Gil (trombó), Mar Bori Ales (clarinet), Vicente Arcón Umbert (clarinet), María Peñalver Pérez (fagot) i María Valero Rodríguez (flauta).

Abans de començar l’acte, cadascun d’ells rebrà de mà de companys, professors o familiars l’instrument amb el qual debutaran com a membres de la banda simfònica, en una nit molt especial que estarà marcada per una gran assistència de públic, com és habitual en aquest concert de Santa Cecília.

Sota la direcció del mestre titular de la banda, Luis Serrano Alarcón, la vetlada musical començarà amb la interpretació del preludi de La Revoltosa, de Ruperto Chapí, un dels títols més representatius del gènere de la sarsuela. A continuació l’agrupació interpretarà per primera vegada T-Bone Concerto, la primera creació per a solista i banda del compositor holandés Johan de Meij. Aquest concert per a trombó va ser estrenat pel francès Jacques Mauger i la Banda del Real Cos de Marines dels Països Baixos, dirigida pel compositor Maurice Hamers, en la Concertgebouw d’Àmsterdam. En aquesta ocasió el solista serà el músic de Villar Lucas Gómez, que ha finalitzat el Master d’Interpretació de Trombó en el Conservatori de Maastricht (Holanda) amb el professor Bart Cleassens.

La segona part del concert estarà integrada per una única obra: Cuadros de una exposición, del compositor rus Modest Mussorgsky, amb la qual va voler homenatjar al seu amic el dibuixant, arquitecte i dissenyador Víktor Hartmann, la mort sobtada del qual, als 39 anys, li va produir molt de dolor. L’autor il·lustra amb el piano deu dels quadres exposats, actualment desapareguts quasi íntegrament. L’arranjament més interpretat és el de Maurice Ravel (1922), utilitzat pel belga José Schyns en la reinstrumentació que escoltarem en el concert de la banda de Villar.

La interpretació d’aquesta obra per part de la nostra banda ha propiciat una col·laboració amb els alumnes de primària del Col·legi Públic Fabián i Fuero que, de la mà del professor de música Daniel Martínez Babiloni i la professora de plàstica Primitiva Murgui Martínez, han preparat uns dibuixos que representen els quadres esmentats, i que estaran exposats durant el concert en la seu de la Unión Musical.

La celebració de Santa Cecília continuarà el diumenge amb la tradicional cercavila i la missa a la patrona, a la qual seguirà un vi d’honor i un dinar de germanor.

Tardor Musical 2018

El concert de Santa Cecília s’inscriu en el cicle Tardor Musical que la UMSC celebra des del passat 21 d’octubre i que conclourà el dissabte 22 de desembre amb el concert de Nadal a càrrec de la banda juvenil. Durant aquesta edició han tingut lloc un Passeig Musical, l’actuació del quintet de vent de la Lira Ampostina i concerts de música de cambra, solistes de la banda de Villar i pianistes del cicle Amadeus.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías