Search
Close this search box.

Mivos Quartet i el B3: Brouwer Trio participen com a grups residents en el programa de composició de la VIPA

Després de l’èxit del programa de piano celebrat la setmana passada, aquest dimarts continua la VIPA (València International Performance Academy) amb el programa de composició que es desenvoluparà en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València del 10 al 20 de juliol.

A més d’alumnes d’alt nivell procedents de tot el món, VIPA 2018 Composition compta amb dos grups residents: Mivos Quartet (New York, USA), que oferirà dos concerts durant el festival i el B3:Brouwer Trio (València, Espanya). Junt a ells col·laboren el multifacètic percussionista i investigador Philippe Spiesser (responsable de percussió de la Haute École de Musique de Gènova) i la violinista Mieko Kanno (nomenada recentment responsable d’Estudis Doctorals de la Sibelius Academy de Finlàndia), a més de la pianista Anna d’Errico i el percussionista local Juanjo Llopico.

Els professors del programa de composició són Jorge Villavicencio Grossmann (Ithaca College, NY), Stefano Gervasoni (Conservatori de Música de París), Lei Liang (Universitat de Califòrnia, Sant Diego) i Gregorio Jiménez (Conservatori Superior de Música de València).

Els alumnes porten al curs composicions que la direcció del programa els ha encarregat prèviament i que tenen l’oportunitat d’assajar i estrenar amb els millors intèrprets de música contemporània del panorama actual. A més, un valor afegit a aquest curs de composició de música contemporània és que tots els concerts es graven en directe i cada participant rep un enregistrament al final del festival.

Concerts gratuïts

Igual que en el programa de piano, la VIPA 2018 inclou una sèrie de concerts gratuïts i oberts al públic que es realitzaran els dies 12, 13, 14, 16, 18 i 20 a les 19 hores en l’Auditori del Conservatori Superior de Música.

Caràcter internacional

Sota la direcció artística del pianista, director i compositor Carlos Amat, la VIPA és una trobada de marcat caràcter internacional que s’ha anat consolidant edició després d’edició, convertint-se en un punt de referència per a estudiants de música de tot el món que acudeixen cada any a València per a rebre classes d’un professorat també internacional i treballar amb intèrprets de gran nivell. En aquest sentit, la VIPA aspira a seguir creixent a través de la convocatòria de noves especialitats instrumentals, tenint com model festivals de prestigi internacional com el Aspen Music Festival School o el Tanglewood Music Center.

En aquesta línia, Amat considera imprescindible guanyar visibilitat i treballar per “aprofitar la condició de València com a ciutat moderna, turística i d’emplaçament privilegiat, alhora que aglutinant d’una enorme vocació musical històrica.” Segons Amat, “el fet només d’atraure a la nostra ciutat el gran nombre de talents que vénen cada any ja és de per si mateix una estupenda contribució a la ciutat, que es materialitza en l’interessantíssim programa de concerts (més de deu) que s’ofereix en diferents espais, com el Centre del Carme i els auditoris dels Conservatoris implicats.” No obstant açò, el director artístic insisteix que l’aspiració de la VIPA està en la consolidació d’un macro festival-curse d’estiu que es convertisca en una activitat reconeguda mundialment i que puga atraure a públics de tot el món, de la mateixa manera que succeeix en els festivals esmentats anteriorment. A aquests efectes, Amat indica que ja la VIPA suposa una aportació en despesa turística d’uns 125.000€ per a la ciutat de València, encara que açò no és res comparat amb el capital que suposaria si es compliren els objectius plantejats. I tot açò al voltant d’una oferta cultural de nivell superior, com afirmen ja els centenars de participants que han passat pel festival en els seus vuit anys d’existència.

La VIPA compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura, el Consorci de Museus de la CV, el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo, el Conservatori Professional José Iturbi i la col·laboració habitual de Pianos Clement. Respecte als suports internacionals, VIPA rep la col·laboració del Ithaca College de NY i de la University of South California, Sant Diego.

Documentació

Descarregar el programa de VIPA 2018. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías