Search
Close this search box.

Inscripció oberta per a les III Trobades de Direcció Orquestral i el Concurs de Direcció organitzats per la Banda Municipal de Bilbao

L’objectiu principal d’aquestes trobades és fomentar l’estudi de la direcció orquestral en formacions contemporànies, a més d’oferir recursos tècnics i artístics per al desenvolupament de la conducció de grups instrumentals. Es compta amb la col·laboració com a banda de pràctiques de la Banda municipal de música de Bilbao, la qual ofereix la possibilitat a les persones participants, de participar en un concurs per a designar un director convidat que treballaria amb la formació en la Temporada de Concerts 2018-2019. Seran els propis professors de la Banda Municipal els qui actuen com a jurat per als cinc finalistes que dirigiran un concert de clausura. En ell, un jurat professional format per tres persones seleccionarà al guanyador del concurs. Així mateix, el curs està obert a totes aquelles persones interessades en l’estudi de la direcció sense l’obligació de participar en el concurs.

En les edicions anteriors hem comptat amb el mestre holandés Johan de Meij i el mestre belga Jan van der Roost. En aquesta ocasió, serà el mestre suís Franco Cesarini qui ens visite com a professor convidat.

Les Trobades tindran lloc a Bilbao del 8 a l’11 de gener de 2019.

Continguts del curs

– La figura de la direcció d’orquestra contemporània.
– Tècnica quironòmica. La comunicació a través del gest.
– L’anàlisi de partitures en l’elaboració d’un criteri interpretatiu.
– La organologia i instrumentació bandística.
– Didàctica en la direcció: des de l’assaig a la programació d’un projecte bandístic.

Programa

The haunter of the dark, F. Cesarini (Ed. Hal Leonard)
Bulgarian Danses II, F. Cesarini (Ed. Hal Leonard)
Elsa’s procession to the cathedral, R. Wagner (arr. F. Cesarini) (Ed. Hal Leonard)
Passion et tendresse, R. Goorhuis (Ed. HAFABRA)
Evocazioni, P. Huber (Ed. Molenaar)

Matrícules

– S’acceptaran un màxim de 10 persones com a alumnat actiu (amb dret a classes pràctiques), sent limitat el nombre d’oïdors a la pròpia capacitat de la sala.
– L’alumnat inscrit com a actiu haurà d’enviar un enregistrament en video o una referència en internet per a la seua consideració en el procés selectiu.
– El professorat de la Banda municipal de Bilbao podrà assistir gratuïtament a les classes teòriques prèvia inscripció.

Concurs de Direcció

Emmarcat en les III Trobades de Direcció Musical es convoca un Concurs de Direcció destinat a l’alumnat actiu del curs atenent a les següents bases:

1. Les deu persones seleccionades en la modalitat d’actiu podran participar en el concurs, però no estan obligats a açò. Per tant, hauran de comunicar a l’organització la seua decisió en cas de no voler concursar en el mateix.
2. El guanyador del concurs obtindrà com a premi ser director convidat en un dels concerts a programar en l’Atri d’Azkuna Zentroa per la Banda Municipal de Bilbao dins la Temporada 2019-2020. Per la direcció d’aquest concert, al candidat o candidata únicament se li abonaran les despeses d’allotjament i desplaçament, sense estar subjecte a més remuneració econòmica.
3. En les tres primeres sessions del curs-concurse(dimarts i dimecres) amb la Banda Municipal de Bilbao, cada candidatura tindrà un temps de classe d’uns 12 minuts aproximadament. Conclosa la tercera sessió de classes pràctiques, els músics de la Banda Municipal de Bilbao seleccionaran un màxim de cinc candidatures per a l’assaig general i el concert del divendres. El repertori a dirigir per cada alumne/candidat durant les sessions de classe se sortejarà abans de cada assaig. En cas que durant el sorteig es repetira l’assignació de repertori, es tornaria a sortejar el mateix.
4. En el concert del dia 11 de gener a celebrar en l’Auditori del Conservatori JC d’Arriaga de Bilbao dirigiran les cinc persones seleccionades pel professorat de la Banda Municipal de Bilbao. Entre elles, un jurat format pel professor convidat del curs (Mtre. Cesarini) i dos músics professionals triats per a l’ocasió, seleccionarà al guanyador del concurs.

Inscripcions al concurs

– Es remetran per correu electrònic, abans del 31 d’octubre, a Bilbao Musika (amaiabilbao@bilbaomusika.eus) juntament amb el resguard de l’abonament de la inscripció.
– La selecció de l’alumnat actiu es farà tenint en compte l’ordre d’inscripció i el Currículum vitae.
– Les persones seleccionades seran informades per correu electrònic a partir del 19 de novembre de 2018.

Documentació

Descarrega les bases completes de les Trobades i el Concurs. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías