Search
Close this search box.

L’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València interpreta la “Sinfonía nº 3 Epidemia Silenciosa” de Valero-Castells en el concert solidari del Dia Mundial de l’Alzheimer

L’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València (OFMISV) actuarà en el Concert Solidari organitzat per l’Associació de familiars d’Alzheimer de València que tindrà lloc en el Palau de la Música de València el dissabte 29 de setembre a les 19:30 hores.

Sota la direcció de la seua titular, la valenciana Carmen Más-Arocas, la OFMISV interpretarà en aquesta ocasió tan especial la Sinfonía nº 3 Epidemia silenciosa d’Andrés Valero-Castells, obra que el compositor de Silla va dedicar a la seua mare Amparo, que va patir aquesta malaltia a una edat molt primerenca. En ella l’autor descriu els sentiments de les persones que acompanyen a aquests malalts en aquest llarg i difícil camí així com les emocions en el moment del comiat, especialment quan aquesta es produeix d’una manera lenta i progressiva i que en moltes ocasions és molt difícil d’assimilar.

Per a Carmen Más-Arocas “treballar aquesta obra i molt especialment la col·laboració professional i personal amb Andrés Valero ha sigut una gran experiència i ha suposat un creixement tant professional com a personal”.

Amb aquest concert, l’Orquestra valenciana mostra el seu costat més solidari i reforça el seu compromís amb les causes socials i el seu suport a l’estudi i investigació de malalties com l’Alzheimer que, desafortunadament, pateixen moltes famílies. En aquesta línia, la formació col·laborarà pròximament amb l’Associació de pares de xiquets i adolescents amb dèficit d’atenció i hiperactivitat (APNADAH).

Com afirma la directora Carmen Más-Arocas “la música ha d’estar al servei de la societat, i és un honor poder contribuir amb totes les associacions que realitzen un gran esforç i sacrifici perquè la vida de tots nosaltres siga molt més plaent”.

Aquest concert solidari forma part del programa d’actes organitzats per l’Associació de familiars d’Alzheimer de València per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer i en ell participarà l’orfeó Les veus de la memòria.

Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València

L’Orquestra Filharmònica Vicente Martín i Soler de València és al mateix temps orquestra resident de Mentoring Music Matters (MMM), projecte portat avant gràcies a la il·lusió d’un grup de professionals que tenen en comú les ganes d’ajudar i guiar a joves músics i les seues famílies, col·laborant amb grans professionals nacionals i internacionals a l’altura de Mirella Vedeva, Javier Sapiña, Bernardo Xifres… Entre les actuacions més recents, cal destacar l’oferida en el Palau de València junt al Quartet de Trompes MMM & Stomvi.

L’Orquestra, que ha sigut seleccionada per a formar part d’orquestres residents del Concurs Intercentros Melómano, està formada per joves estudiants de música, universitaris o intèrprets que exerceixen altres activitats professionals, continuant així d’una manera altruista el desenvolupament de la seua vocació musical.

Carmen Más-Arocas

Carmen Más-Arocas és graduada Superior de Violí pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i llicenciada (LRSM) en direcció d’orquestra de cambra i direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music de Londres.

Ha realitzat estudis de música antiga i violí barroc en l’Escola Superior de Música de Barcelona ESMUC i posseeix el “Master en Musicologia, educació musical i interpretació de la Música Antiga”, realitzat en la Universitat Autònoma de Barcelona UAB.

Seleccionada en 2007 per la Bowling Green University d’Ohio (EUA), estudia i participa activament en els cursos de direcció d’orquestra impartits pels mestres Gustav Meier, Emily Freeman Brown i Leonard Slatkin i durant 2008 i 2009 en el Royal College of Music de Londres amb els mestres John Farrer i Neil Thomson, destacant en la seua formació altres pedagogs i directors d’orquestra com Jorma Panula, Alexander Polishchuck, Johannes Schlaefli, Charles Olivieri-Munroe…

Ha dirigit entre altres orquestres l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg, Orquestra del Teatre i de l’Opera de Ruse, Karlovy Vary Symphony Orquestra i recentment l’Orquestra del Liceu Musicale Statale Farmesina de Roma.

Carmen Más-Arocas és directora titular i artística des de la seua creació en 2011 de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València, activitat que compagina amb altres projectes, sent principal directora convidada en els projectes orquestrals realitzats en els conservatoris d’Alcanyís (Terol) i Ginebra (Suïssa). Des del curs 2015 és a més directora de l’Orquestra del Conservatori Professional-Municipal de Música de Riba-roja de Túria (Orquestra Resident del Concurs d’Interpretació pianística Joves talents Valencians).

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías