Search
Close this search box.

L’OSUCAM oferirà un concert “In Memoriam” al mestre Gaspar Sanchis en el Palau de la Música

El diumenge 18 de novembre a les 19:30 en el temple de la música valenciana, el Palau de la Música, tindrà lloc un concert molt especial, programat per una persona molt especial per a una circumstància també molt especial. Aquest anava a ser el concert de reaparició del mestre Gaspar Sanchis que després de deixar arrere la seua malaltia va tornar a la feina amb la Simfònica de la UCAM i va elaborar un programa amb les seues obres preferides per al que ell va anomenar el seu concert de reaparició. Així va ser, es va reservar la data, va triar els solistes que ell volia i ho programàrem minuciosament perquè gaudírem tots, músics, cantants, públic i ell mateix. Però la fatalitat es va creuar en la seua vida el 3 de gener d’aquest mateix any tallant així les ales d’un àngel que estava cridat a volar molt alt en el món de la música.

Gaspar ens va deixar orfes a tots els que ho volíem, admiràvem i respectàvem però sobretot va deixar òrfena a la música que tant va estimar i per la qual tant va donar, la música era la seua vida, el seu mitjà de comunicació preferit, com ell solia dir: “M’expresse a través de la música per a tardar menys a dir més”. Aquest concert, el seu concert, el que amb tanta il·lusió havia projectat no podia quedar-se en açò, en una il·lusió d’algú que ens ha deixat i que tenia una enorme obstinació a dur-ho a terme. Per açò, la Universitat Catòlica de Múrcia, a través de la seua Orquestra Simfònica la qual va tenir l’honor de treballar amb Gaspar en diverses ocasions, es va posar en contacte amb la seua família per a exposar-li la idea de fer aquest concert “In memoriam” com a homenatge a qui tant ens va donar i va ensenyar amb mestratge, generositat, humilitat i afecte.

María José, la seua dona, no solament va accedir a açò, també es va oferir a ser part activa d’aquest esdeveniment. Cristina Toledo i Robert Expert, dues peticions de Gaspar, posaran la veu al Stabat Mater de Pergolesi, una de les seues obres preferides. Los Poemas de amor de Albéniz, una altra de les seues febleses musicals, seran recitats per l’actriu Silvia Conesa. I en la segona part, el seu compositor preferit juntament amb Beethoven, Manuel de Falla: Cristina Faus, que ja va treballar amb Gaspar fa anys, interpretarà les 7 Canciones Populares de Falla, i Joana Jiménez donarà vida i veu a “Candelas” en El Amor Brujo, l’última obra que el mestre va fer amb l’Orquestra Simfònica de la UCAM. L’última a sumar-se ha sigut la xiqueta Melani García, guanyadora del concurs de Tele5 “La Voz Kids”. Ella es va oferir per a col·laborar en aquest homenatge i ens va explicar que també tenia un projecte amb Gaspar, per la qual cosa la seua manera de recordar-ho serà cantant la cançó Think of me de “El Fantasma de la Ópera”. Nombrosos amics de la seua terra col·laboraren i uns altres s’integraran en l’orquestra: Juan Rodríguez, María José Sanmartin, Salvador Marí, Esther Vidal, Andrea Martínez, Lucía Jiménez… i tots sota la batuta d’una gran amiga de Gaspar, la mestra Pilar Vañó.

Un concert com dèiem molt especial, la recaptació del qual serà destinada a la Unitat d’Hematologia de l’Hospital Universitari la Fe de València, on van atendre amb gran professionalitat i afecte a Gaspar.

Músics, companys i amics, vos esperem a tots!

Programa

In memoriam “Gaspar Sanchis”
Palau de la Música de València
Diumenge 18 de novembre de 2018. 19:30 hores
Orquestra Simfònica de la UCAM

I PART

Stabat Mater, G.B. Pergolesi
Cristina Toledo – Soprano
Robert Expert – Contratenor

Poemas de amor, I. Albéniz
Silvia Conesa – Recitadora

II PART

Siete Canciones Populares Españolas, M. de Falla
Cristina Faus – Mezzo

El Amor Brujo (versió 1915), M. de Falla
Joana Jiménez – Cantaora

Think of em, A.ll. Weber
Melanie García – Soprano

Directora: Pilar Vañó

Compartir:

Últimas noticias

Categorías