Search
Close this search box.

El Palau de la Música i l’Orquestra de València convoquen les Trobades de Composició amb Francisco Coll per a la formació de joves compositors

El Palau de la Música i l’Orquestra de València compten per primera vegada, en la Temporada 2018/2019, amb la figura del Compositor Resident, en la persona de Francisco Coll. A aquest efecte es convoca el 1a Trobada de Composició per a la formació de joves compositors.

Podran participar un màxim de 6 alumnes en les dues trobades que es realitzaran aquesta temporada. Per a la selecció es tindrà en compte el currículum, carta de recomanació i obra (partitura i àudio si és possible).

Els interessats pordrán dirigir les seues sol·licituds a l’OAM Palau de la Música: Trobades de Composició. Passeig Albereda, 30. 46023 de València fins al dia 18 d’octubre de 2018.

Els dubtes o consultes seran ateses en el correu encontrecomposicio@palauvalencia.com o en el telèfon 96 337 50 20.

Les trobades es duran a terme a l’octubre de 2018 i juliol de 2019, concretament en les següents dates:

– 20, 21 i 22 d’octubre: treball individual amb Francisco Coll.

– 23, 24, 25 i 26 d’octubre: sessions de treball amb l’orquestra (a determinar).

– 6 i 7 de juliol: treball individual amb Francisco Coll.

– 8, 9, 10, 11 i 12 de juliol: sessions de treball amb l’orquestra.

Els alumnes seleccionats hauran d’assistir a les dues trobades (octubre i juliol).

Pot consultar les bases completes al final d’aquesta notícia.

Francisco Coll

Francisco Coll va nàixer a València en 1985. Va estudiar en els Conservatoris Superiors de València i Madrid, així com en la Guildhall School of Music de Londres, on va obtenir el Premi d’Honor Fi de Carrera i Premi d’Honor Fi de Màster. Paral·lelament va estudiar composició amb Thomas Adès.

La música de Coll ha sigut interpretada i encarregada per algunes de les orquestres més importants, incloent la Filharmònica de Los Angeles, Ensemble Intercontemporain, City of Birmingham Symphony Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra, Simfònica de Llucana i la London Sinfonietta. En 2014, l’estrena de la seua òpera de càmera Café Kafka va obtenir un gran èxit en la Royal Opera House del Covent Garden. Posteriorment l’obra es va programar en el Palau dels Arts de València. La seua peça Hidd’n Blue, encàrrec de l’Orquestra Simfònica de Londres, ha sigut interpretada per orquestres com la SWR Sinfonienorchester Baden-Baden und Freiburg, Filharmònica de Munich o la Mediterranean Youth Orchestra.

En 2016 Coll va debutar en els BBC Proms de Londres amb les seues Four Iberian Miniatures per a violí i orquestra. El mateix any la seua simfonia Mural es va estrenar amb l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg. Mural va ser interpretada de nou dins de la programació dels BBC Proms 2017. La seua música ha sigut interpretada en festivals del prestigi de Aldeburgh, Aspen, Cheltenham, Huddersfield, Verbier i Tanglewood.

Al març de 2017 el Cuarteto Casals, junt a l’Orquestra Nacional d’Espanya i David Afkham, va estrenar el seu Concert Grosso Invisible Zones en l’Auditori Nacional de Madrid. Actualment és compositor resident de la SRM de Conca, de l’Orquestra de València, de Camerata Bern a Suïssa i de l’Institut Cervantes de Bremen a Alemanya. Projectes futurs inclouen una segona òpera de càmera encàrrec conjunt de diverses cases d’òpera europees, així com un Doble Concerto per a Patricia Kopatchinskaja i Sol Gabetta. També escriurà un Concert per a Violí encàrrec de diverses orquestres d’Anglaterra, Alemanya, Luxemburg, Holanda i Estats Units.

Documentació

Descarrega les bases completes de les trobades. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías