Search
Close this search box.

Inscripció oberta per al 17é Premi Internacional d’Interpretació «Intercentros Melómano»

El passat 2 d’octubre, en la seu madrilenya de la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR), es van presentar les novetats del 17é Premi Internacional d’Interpretació «Intercentros Melómano».

L’acte va comptar amb la participació de Víctor Padilla, vicedegà de la Facultat de Ciències Socials i Humanitats de la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR); Josep Vicent, director artístic i musical de l’Auditori de la Diputació d’Alacant-ADDA i de ADDA·SIMFÓNICA; José del Val, cap de servei de Cooperació amb ONG, Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues (DGPNSD), del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social; Cristina del Moral, cap adjunta del Departament de Cooperació i Promoció Cultural de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), del Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; i Alfonso Carraté, director del Premi Internacional d’Interpretació «Intercentros Melómano».

El conegut Certamen Nacional d’Interpretació «Intercentros Melómano», que té per objectiu fomentar la participació activa dels alumnes dels conservatoris i centres autoritzats de música en concursos de caràcter professional per a ser avaluats per un jurat de reconegut prestigi, canvia de nom per adaptar-se a l’actual pluralitat de nacionalitats dels estudiants de música a Espanya. Després de setze anys d’èxit ininterromput, amb quasi dos-cents participants en Grau Professional i més de cinquanta en Grau Superior en la seua darrera edició, el certamen, que va nàixer com a iniciativa de la Fundació Orfeu, passarà a anomenar-se Premi Internacional d’Interpretació «Intercentros Melómano».

Una altra de les novetats d’aquesta nova edició és el denominat «Concert de finalistes» en cadascuna de les categories. Un concert al que solament accediran 5 participants, que oferiran un concert públic en un auditori de primeríssim nivell, avaluat per un jurat d’experts que fallarà els diferents premis. El concert tindrà lloc en la Sala de Càmera de l’Auditori de la Diputació d’Alacant-ADDA, consolidat ja com a seu oficial de la celebració d’aquesta Fase Final.

Com en edicions anteriors, la gira de concerts per al guanyador en cadascuna de les categories segueix sent senyal d’identitat d’aquest certamen. Un atractiu premi que li distingeix d’altres certàmens i suposa una inestimable ajuda com a experiència pràctica per als joves músics. El guanyador de Grau Professional actuarà com a solista amb orquestres com la Metropolitana de Madrid, la Jove Orquestra Simfònica de Granada o l’Orquestra Jove Europea de Madrid, i en festivals com el MUSEG-Festival de Segòvia o el Festival de Música de La Manxa. Per al guanyador del Grau Superior, es manté la col·laboració amb l’Orquestra Simfònica RTVE o l’Orquestra Filarmonía de Madrid, i amb el Festival de Música Espanyola de Cadis o el Festival Internacional de Música i Dansa Ciutat d’Úbeda, entre uns altres.

La UNIR, com a entitat patrocinadora del Premi «Intercentros Melómano» ofereix també un premi al segon classificat del Grau Superior, amb una beca del 85 % per a la realització del seu Màster Universitari en Investigació Musical.

Aquesta nova edició del Premi Internacional d’Interpretació «Intercentros Melómano» compta entre els seus suports amb tres Ministeris: el Ministeri de Cultura i Esport, a través del suport econòmic de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM); Ministeri d’Assumptes externs, Unió Europea i Cooperació, a través dels concerts oferits als guanyadors per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID); i el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social a través del Pla Nacional Sobre Drogues, amb qui la Fundació Orfeu realitza una campanya de sensibilització en els joves sobre el consum de drogues i alcohol.

El termini d’inscripció estarà obert fins al 2 de novembre a les 23:59 hores per a la categoria de Grau Professional i fins al 16 de novembre a les 23:59 hores per a la categoria de Grau Superior.

Més informació: www.fundacionorfeo.com/intercentrosmelomano

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías