Search
Close this search box.

Pere Vicalet i Ars Nova inauguren el Festival de “Música a l’estiu” de Xàbia 2018

El festival associat al Curs Internacional de Música de cambra que des de fa 33 anys dirigeix Thomas Indermühle començara el proper dimarts 24 de juliol amb el cor Ars Nova dirigit en aquesta ocasió per Pere Vicalet. Segons Teresa Albero, directora titular, s’ha preparat un programa especial ja que aquest any l’agrupació celebra el seu 25è aniversari. Baix el lema de 25 anys bategant a l’uníson del mateix cor, aquest concert unificarà obres minimalistes firmades pel compositor noruec Ola Gjeilo. A més a més, hi haurà poemes d’autors com Juan de la Cruz que ajudaran a viatjar musicalment des de l’espai fins a la localitat de Xàbia.  Un quartet de corda, el piano y una guitarra són elements que junt amb una escenografia molt cuidada inauguraran el festival.

Pere Vicalet debuta així per segona vegada com a director convidat,  després de fer-ho satisfactòriament el passat any i aconseguir esgotar l’aforament en un concert molt emotiu. Aquesta vegada, la cita és el dimarts 24 de juliol, a la plaça de l’Església a les 22:30h.

Grup Polifònic Ars Nova de Xàbia

Aquest grup fou creat a l’octubre de 1993, amb la iniciativa dels seus components, per a interpretar música coral sota la direcció de Tere Erades i Sart. És un cor format principalment per joves, amb una mitjana d’edat de 30 anys.

Des del seu primer concert a Nadal de 1993 han desenvolupat un ampli programa d’actuacions a Xàbia, així com per la comarca de la Marina Alta i diverses poblacions valencianes. Han participat en festivals benèfics i en intercanvis culturals amb Palmela (Portugal) ciutat agermanada amb la vila de Xàbia. També han col·laborat amb la soprano Conchín Darijo i la pianista Aida Monasterio en la interpretació de fragments d’Òpera i de Sarsuela.

El seu extens repertori està format per obres que abracen des de l’Edat Mitjana fins al segle XX, destacant també la interpretació de música tradicional d’arreu del món i d’arranjaments de música popular. Cal destacar el concert realitzat en setembre de 2008 dedicat a la música del segle XIV “Ars Nova” i també en el mateix any els concerts didàctics per a xiquets realitzats en Xàbia i en altres poblacions de la comunitat valenciana.

Des de l’any 2002 forma part de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), participant activament en totes les trobades, festivals i esdeveniments que organitza.

L’any 2003, en commemoració del seu 10é aniversari, van editar un disc compacte recopilatori i van crear el Festival Coral “Ars Nova” que enguany ja conta amb la 10a edició i en la qual han sigut convidats agrupacions de gran renom.

Els 19 anys de trajectòria no haurien estat possibles sense la col·laboració del M.I .Ajuntament de Xàbia, fent realitat l’ambiciós projecte d’un grup de joves músics que a base de dedicació i esforç han aconseguit ser admirats per la qualitat de les seues interpretacions.

Els membres són de Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, Jesús Pobre i El Verger, i ha estat dirigit durant dèsset anys per Tere Erades. Després per Jaume Morell, Genís Sanjuan, Antonio Martínez Lerma i Javier Pinto Bañuls. Actualment, es fa càrrec de la direcció la soprano valenciana Teresa Albero.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías