Search
Close this search box.

Picanya acull el Festival dels Horts: música de cambra amb sabor a terra

Del 26 al 28 de juny se celebra a Picanya el Festival dels Horts: música de cambra amb sabor a terra, un projecte de la Societat Filarmònica Música i Art que compta amb el suport de l’Ajuntament de Picanya i la col·laboració de l’Hort dels Montesinos.

Sota la direcció artística del pianista Antonio Galera, el festival és una proposta innovadora amb un encant i singularitat que radica en l’harmonia entre el contingut musical –la música de cambra– i l’entorn patrimonial –arquitectura i paisatge de l’horta– que li serveix d’escenari.

Al llarg de set anys, la Societat Filarmònica Música i Art ha desenvolupat una temporada regular de concerts a Picanya, que ha anat configurant un públic molt fidel i exigent. Fruit d’aquest treball naix el Festival dels Horts, que començarà amb una residència artística de diversos dies en Villa Rosita durant la qual els artistes, tots ells músics solistes amb una important trajectòria internacional, conviuran i treballaran el repertori a interpretar en cadascun dels concerts.

A més del pianista Antonio Galera, l’elenc d’artistes ho formen Laia Falcón (soprano), Miguel Colom (violí), Isabel Villanueva (viola), Iris Azquinezer (violoncel) i Francisco Mestre (contrabaix). Un conjunt de músics amb una excel·lent carrera professional tant en el camp de la música de cambra com de solistes en les millors formacions nacionals i estrangeres.

La seua inquietud per participar en projectes innovadors i originals els ha portat a implicar-se en aquesta experiència musical amb la qual ens acostaran a les obres de Debussy, Escribano, Falla, Ravel, Salvador, Beethoven, Brahms i Schubert, entre altres compositors.

Segons Antonio Galera, el Festival pretén oferir “una combinació entre el gaudi de la música clàssica i la valoració del patrimoni arquitectònic i paisatgístic. Per a mi el més important és que la gent isca d’ací feliç després d’haver viscut una experiència global resultat de la suma de l’entorn i la música de qualitat, tot açò regat amb un bon vi i una degustació gastronòmica”.

Cada vetlada musical s’iniciarà a les 20h. Diversos espais de l’Hort seran l’escenari de micro concerts simultanis, als quals seguirà un concert en el pòrtic de l’entrada principal de la casa. Els artistes formaran duos de violoncel i piano, de violí i viola, de soprano i contrabaix i conjunts de càmera.

Com a complement a la part artística, els assistents podran degustar una proposta gastronòmica maridada amb vins valencians.

Villa Rosita – Hort dels Montesinos

Gràcies a la col·laboració de la Família Montesinos, el festival compta amb una sala de concerts molt especial. Villa Rosita (Hort de Montesinos) és una finca situada enmig de l’horta valenciana, envoltada de tarongers i a tan sols 10 km. de la ciutat de València. L’edifici principal, construït en 1904, es troba centrat sobre una parcel·la de 8 Ha. El conjunt conforma amb altres horts pròxims una unitat paisatgística de considerable interès, protegida urbanísticament. Està declarada masia protegida.

Villa Rosita1

Entrades i accés

Des del 14 de juny es poden adquirir les entrades a través de l’Ajuntament de Picanya i la web instanticket.es, així com abonaments per a tot el festival.

Per a facilitar l’accés a Villa Rosita, l’organització posarà a la disposició del públic cotxes particulars. El punt de trobada serà la cerveseria WAI (carrer Pío XII, 5 de Picanya, al costat de l’estació de metro), en la qual a més seran obsequiats amb una cervesa artesana gentilesa del celler de Peamflo.

El Festival dels Horts ha sigut possible gràcies a l’Ajuntament de Picanya, la Societat Filarmònica Música i Art i la Família Montesinos, als quals cal afegir la col·laboració de nombroses persones i empreses com la Floristeria Esterlicies, El Celler de Peamflo, Cellers Carrascal, Clemente Pianos i la Impremta Picanya.

Programa

Del dimarts 26 al dijous 28 de juny de 2018 / 20.00 h

Diversos espais de l’Hort acolliran tres micro concerts simultanis.

A continuació el pòrtic de l’entrada principal de la casa acollirà un concert únic i diferent.

26 de juny
Obres de Debussy, Escribano, Falla, Ravel i Salvador.

27 de juny
Obres de Beethoven i Brahms.

28 de juny
Schubertíada.

Descarregar el programa. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías