Search
Close this search box.

“Remembrance”, la primera simfonia de Carlos Pellicer, s’estrena el pròxim dissabte al Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea” 2018

Remembrance és la primera simfonia per a banda simfònica de Carlos Pellicer encarregada per la Societat Filharmònica Alteanense com a obra d’obligada interpretació per a la 45 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea” 2018. Baix el lema “Una dona del poble: Carmelina Sánchez-Cutillas” l’edició de 2018 d’aquest prestigiós concurs bandístic està dedicat a la dona, a la igualtat de gènere i en particular a la figura d’aquesta important escriptora alacantina.

Sens dubte el Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila d’Altea’ s’ha convertit ja en un referent dins del món bandístic nacional e internacional que cada any organitza la Societat Filharmònica Alteanense. Un impuls primordial que junt amb els premis importants, jurats de gran qualificació musical i una acurada organització són les claus perquè el CIM Altea meresca any rere any el reconeixement i el prestigi a nivell mundial. En aquesta 45 edició seran tres importants bandes internacionals les que competisquen pels diferents guardons del concurs: Associãção Banda dos Bombeiros Voluntários de Esposende (Portugal) amb Diogo Costa com a director, la Banda Sinfónica Municipal de Sibaté (Colòmbia) dirigida per Diego A. Rivera i La Sociedad Musical La Artística de Buñol amb el mestre Henrie Adams, única banda valenciana i espanyola participant en aquesta edició.

Les tres bandes hauran d’interpretar como a obra obligada la primera simfonia per a banda de Carlos Pellicer Remembrance. Tancaran l’actuació la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense dirigida per Jaime Fco. Ripoll. L’espectacle començarà a les 16:30 al monumental Palau Altea de la mateixa ciutat.

La 45 Edició del CIM Altea gira entorn de la figura de la dona i com no podia ser d’una altra manera un jurat d’aquesta alçada mereix tres de les millors professionals del nostre panorama actual musical com són la flautista alteana i presidenta del jurat, Júlia Gállego, la compositora Teresa Catalán i la directora suïssa, Isabelle Ruf-Weber. Sens dubte l’ocasió ho mereix tot, i aquesta edició no podia faltar un jurat composat per tres grans dones i tres grans professionals de la música.

La simfonia Remembrance intenta impregnar-se dels mateixos recursos i la mateixa visió que l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas va voler bolcar en la seva novel·la més important “Matèria de Bretanya”. Tot com a homenatge a una dona, com tantes altres, que va intentar sobreviure a un món massa recobert de cendres com ella mateixa afirma en la novel·la, una dona del seu temps, una dona del poble. En realitat tota la simfonia, i molt especialment el segon moviment “Because we all have a mo Paula...”, pren la figura de Sánchez-Cutillas exemplificada magistralment en la seua novel·la com a punt de partida per a rendir-los homenatge a elles, les dones. És per això que serà sens dubte una estrena, la del proper dissabte 1 de desembre al Palau Altea, molt carregada d’emotivitat i homenatge en aquest any ple de commemoracions tan especials com aquesta.

Alemanya, Estats Units, Bèlgica, Països Baixos… continuaran l’estrena del pròxim dissabte a Espanya de la simfonia Remembrance amb directors i bandes de renom com ara el mestre alemany Toni Scholl i la Schwäbischen Jugendblasorchesters el pròxim 19 de gener a Gersthofen, Alemanya (+ info: http://carlospellicer.es/first-symphony-cim-altea-2018-es/ )

Carlos Pellicer

carlos pellicer 1

Carlos Pellicer és docent, compositor i director, i tot i que escriu habitualment per a diferents formacions orquestrals, música per a cinema, etc., la seua tasca principal es centra en la música simfònica per a banda. Els seus treballs han estat interpretats per importants formacions i festivals internacionals com el Conservatori Nacional de Lisboa, Brassband Excelsior Veenwoudsterwal d’Holanda, Federazione dei Corpi Bandistici di Trento, els concursos d’interpretació de Veldhoven i Enschede a Holanda, CIBM València, Musikfest Baden-Württemberg d’Alemanya, etc. Ha rebut nombrosos premis i encàrrecs nacionals i internacionals entre els quals destaca el primer premi i menció d’honor de la XXIX Edició del prestigiós Concurs Internacional de Composició de Corciano, Itàlia el 2013 i el segon premi i menció especial del mateix concurs en l’edició de 2009. És requerit habitualment com a assessor musical en diferents gravacions, per a oferir diferents conferències i xerrades sobre composició o participar com a jurat de diversos concursos nacionals i internacionals, destacant la seua participació com a membre del jurat de l’última edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de Valencia” 2018.

En els últims anys la seua tasca dins l’àmbit bandístic l’ha portat a rebre encàrrecs i estrenar les seues obres a més de vint països de tot el món com Espanya, Noruega, Països Baixos, Estats Units, Alemanya, França, República Txeca, Brasil, Itàlia, Taiwan, Polònia, Singapur, Regne Unit, Japó, etc.

Com a projectes més immediats destaquen l’estrena de la seua primera simfonia Remembrance, l’estrena de Brassbound Five per a quintet de metalls i banda, dos nous projectes amb el prestigiós bombardiniste anglés Steven Mead que s’estrenaran el pròxim mes de gener i juliol de 2019 i un ambiciós encàrrec per a 2020 que s’estrenarà amb motiu de les celebracions dels jocs olímpics a Tokio 2020.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías