“Remembrance”, la primera simfonia de Carlos Pellicer, s’estrena el pròxim dissabte al Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea” 2018

Remembrance és la primera simfonia per a banda simfònica de Carlos Pellicer encarregada per la Societat Filharmònica Alteanense com a obra d’obligada interpretació per a la 45 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea” 2018. Baix el lema “Una dona del poble: Carmelina Sánchez-Cutillas” l’edició de 2018 d’aquest prestigiós concurs bandístic està dedicat a la dona, a la igualtat de gènere i en particular a la figura d’aquesta important escriptora alacantina.

Sens dubte el Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila d’Altea’ s’ha convertit ja en un referent dins del món bandístic nacional e internacional que cada any organitza la Societat Filharmònica Alteanense. Un impuls primordial que junt amb els premis importants, jurats de gran qualificació musical i una acurada organització són les claus perquè el CIM Altea meresca any rere any el reconeixement i el prestigi a nivell mundial. En aquesta 45 edició seran tres importants bandes internacionals les que competisquen pels diferents guardons del concurs: Associãção Banda dos Bombeiros Voluntários de Esposende (Portugal) amb Diogo Costa com a director, la Banda Sinfónica Municipal de Sibaté (Colòmbia) dirigida per Diego A. Rivera i La Sociedad Musical La Artística de Buñol amb el mestre Henrie Adams, única banda valenciana i espanyola participant en aquesta edició.

Les tres bandes hauran d’interpretar como a obra obligada la primera simfonia per a banda de Carlos Pellicer Remembrance. Tancaran l’actuació la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense dirigida per Jaime Fco. Ripoll. L’espectacle començarà a les 16:30 al monumental Palau Altea de la mateixa ciutat.

La 45 Edició del CIM Altea gira entorn de la figura de la dona i com no podia ser d’una altra manera un jurat d’aquesta alçada mereix tres de les millors professionals del nostre panorama actual musical com són la flautista alteana i presidenta del jurat, Júlia Gállego, la compositora Teresa Catalán i la directora suïssa, Isabelle Ruf-Weber. Sens dubte l’ocasió ho mereix tot, i aquesta edició no podia faltar un jurat composat per tres grans dones i tres grans professionals de la música.

La simfonia Remembrance intenta impregnar-se dels mateixos recursos i la mateixa visió que l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas va voler bolcar en la seva novel·la més important “Matèria de Bretanya”. Tot com a homenatge a una dona, com tantes altres, que va intentar sobreviure a un món massa recobert de cendres com ella mateixa afirma en la novel·la, una dona del seu temps, una dona del poble. En realitat tota la simfonia, i molt especialment el segon moviment “Because we all have a mo Paula...”, pren la figura de Sánchez-Cutillas exemplificada magistralment en la seua novel·la com a punt de partida per a rendir-los homenatge a elles, les dones. És per això que serà sens dubte una estrena, la del proper dissabte 1 de desembre al Palau Altea, molt carregada d’emotivitat i homenatge en aquest any ple de commemoracions tan especials com aquesta.

Alemanya, Estats Units, Bèlgica, Països Baixos… continuaran l’estrena del pròxim dissabte a Espanya de la simfonia Remembrance amb directors i bandes de renom com ara el mestre alemany Toni Scholl i la Schwäbischen Jugendblasorchesters el pròxim 19 de gener a Gersthofen, Alemanya (+ info: http://carlospellicer.es/first-symphony-cim-altea-2018-es/ )

Carlos Pellicer

carlos pellicer 1

Carlos Pellicer és docent, compositor i director, i tot i que escriu habitualment per a diferents formacions orquestrals, música per a cinema, etc., la seua tasca principal es centra en la música simfònica per a banda. Els seus treballs han estat interpretats per importants formacions i festivals internacionals com el Conservatori Nacional de Lisboa, Brassband Excelsior Veenwoudsterwal d’Holanda, Federazione dei Corpi Bandistici di Trento, els concursos d’interpretació de Veldhoven i Enschede a Holanda, CIBM València, Musikfest Baden-Württemberg d’Alemanya, etc. Ha rebut nombrosos premis i encàrrecs nacionals i internacionals entre els quals destaca el primer premi i menció d’honor de la XXIX Edició del prestigiós Concurs Internacional de Composició de Corciano, Itàlia el 2013 i el segon premi i menció especial del mateix concurs en l’edició de 2009. És requerit habitualment com a assessor musical en diferents gravacions, per a oferir diferents conferències i xerrades sobre composició o participar com a jurat de diversos concursos nacionals i internacionals, destacant la seua participació com a membre del jurat de l’última edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de Valencia” 2018.

En els últims anys la seua tasca dins l’àmbit bandístic l’ha portat a rebre encàrrecs i estrenar les seues obres a més de vint països de tot el món com Espanya, Noruega, Països Baixos, Estats Units, Alemanya, França, República Txeca, Brasil, Itàlia, Taiwan, Polònia, Singapur, Regne Unit, Japó, etc.

Com a projectes més immediats destaquen l’estrena de la seua primera simfonia Remembrance, l’estrena de Brassbound Five per a quintet de metalls i banda, dos nous projectes amb el prestigiós bombardiniste anglés Steven Mead que s’estrenaran el pròxim mes de gener i juliol de 2019 i un ambiciós encàrrec per a 2020 que s’estrenarà amb motiu de les celebracions dels jocs olímpics a Tokio 2020.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías