Search
Close this search box.

SENT-ME COCENTAINA tanca la seua edició 2018 amb un rotund èxit

Cocentaina s’ha convertit per cinquè any consecutiu en centre d’atenció de l’educació musical i els concerts a la Comunitat Valenciana. SENT-ME COCENTAINA, organitzat per l’Ajuntament de Cocentaina des de 2014 sota la direcció artística del director d’orquestra i musicòleg contestà, Ignacio García-Vidal, ha consolidat la seua particular proposta de formació musical, en la qual s’atorga igual importància a l’aprenentatge tècnic instrumental dels joves estudiants i al seu creixement humà, posant en valor la convivència, les conferències, els concerts, i el diàleg.

Un centenar d’alumnes provinents de València, Murcia, Canàries, Balears, Castella-la Manxa o Castella i Lleó han tingut l’oportunitat d’estudiar durant una setmana amb solistes i professors de l’Orquestra Nacional d’Espanya, el Teatre Real de Madrid, o l’Orquestra de la Ràdio d’Holanda. El SENT-ME ha oferit a més nou concerts que han arribat a prop de 3.000 persones, en formats tan variats com concerts de música de cambra, un concert en família de sarsuela amb guinyols, concerts en els carrers i mercat, o la interpretació de la Novena Simfonia de Beethoven en el Palau Comtal, un esdeveniment històric que va a quedar en la memòria de les quasi 800 persones que van abarrotar el monument arquitectònic contestà.

SENT-ME COCENTAINA 2018 ha transformat la Vila Comtal durant una setmana, “proposant un nou paradigma de construcció social a xicoteta escala, on s’aposta per una societat sensible, dialogant, reflexiva i tolerant gràcies al meravellós vehicle de la música” manifesta Ignacio García-Vidal. SENT-ME converteix a Cocentaina per uns dies en un gran auditori, en una gran escola de formació musical, generant a més un estímul econòmic i contribuint al posicionament del nom de la capital del Comtat dins del panorama cultural espanyol de l’estiu.

L’Orquestra Simfònica del SENT-ME, integrada pels alumnes i professors, va tancar la 5éna edició d’aquesta cita de la música i educació dissabte passat 21 de juliol amb un meravellós concert, un SENT-ME que s’ha convertit per mèrit propi en un clàssic dins dels Festivals de música clàssica de l’estiu mediterrani.


Fotografia: Agrupació Fotogràfica Contestana

Compartir:

Últimas noticias

Categorías