Search
Close this search box.

La SFA presenta les bases de la 45ena edició del Certamen Internacional de Música ‘Vila d’Altea’

La SFA ha publicat les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música Vila d’Altea (Alacant), 45 edicions on s’ha guanyat el reconeixement nacional i internacional. El lema escollit per a aquesta edició del certamen és “UNA DONA DEL POBLE” amb el qual es pretén promoure la igualtat de gènere, a més de posar en valor la figura de Carmelina Sánchez Cutillas com un model de lluita per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

La comissió organitzadora seleccionarà per a la participació en el certamen un màxim de 3 bandes de música simfònica en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran l’1 de desembre al Palau Altea Centre d’Arts.

La 45ena edició premiarà a la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”. Les altres dues formacions percebran 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà l’1 de juny de 2018, i finalitzarà el 29 de juny de 2018.

Juan Tomás Laviós, president de la SFA, informa que “la SFA ha aconseguit donar continuïtat a aquest emblemàtic projecte. Després d’una etapa difícil hem aconseguit una estabilitat i promoure una activitat cultural que dinamitza i potencia la imatge d’Altea com a poble compromès amb la cultura musical“. A més, Laviós ha destacat que “amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte“, també, ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores especialment a Caixaltea, Palau Altea i a l’Ajuntament d’Altea i la seua Regidoria de Cultura, per continuar dipositant la seua desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.

Per la seua banda, Diego Zaragozí, Regidor de Cultura, s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta nova edició del CIM “Vila d’Altea”, atès que la temàtica escollida per la comissió és d’especial rellevància en el moment social que vivim, on la lluita per a eradicar les desigualtats entre dones i homes està en la ment de tota la societat. A més, Zaragozí ha comentat que “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea seguirem apostant per la cultura musical tan arrelada en el nostre entorn“. Per a finalitzar, el responsable de Cultura ha volgut agrair l’esforç del Comitè organitzador mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb aquest gran projecte.

La SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 320 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: banda simfònica, orquestra de pols i pua, orquestra de cambra, grup de dolçaines i escola de música i dansa. Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina 549 societats musicals amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya), 60.000 alumnes i 200.000 socis.

El CIM “Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’Ajuntament i de Palau Altea, gestionat per Olympia Metropolitana, després de veure passar a 189 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 17.900 músics, 134.000 espectadors, interpretar 610 obres i lliurar 102.000 euros en premis des del seu inici.

Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el certamen, l’obra obligada serà del compositor Carlos Pellicer (Benigànim, 1971) amb el títol Remembrance; i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda de música.

Notes generals sobre l’obra obligada

Remembrance no és una simfonia descriptiva que segueix un guió basat en els textos de la novel·la. La música en si no explica cap història, és solament açò, música. El que sí intenta és provocar sensacions molt diferents contínuament. És la mateixa essència amb la qual Sánchez-Cutillas va impregnar la seua novel·la Matèria de Bretanya i en aquesta simfonia es pretén el mateix però utilitzant el llenguatge de la música com a eina inevitable cap a un fantàstic joc musical de contínua remembranza: tal vegada ressuscitar els éssers i les emocions que una dia van existir amb la intenció que recobren forma i presencia, sobretot dins de la ment de l’oïdor. +info: http://carlospellicer.es/first-symphony-cim-altea-2018-es/

Documentació

Descarregar les bases de la convocatòria. [PDF]

 


Imatge: Acte de presentació de les bases, amb Juan Tomás Laviós, president de la Soc. Filharmònica Alteanense, i Diego Zaragozí, Regidor de Cultura de l’Aj. d’Altea.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías