Search
Close this search box.

“Sona l’Alacantí” reuneix a més d’una desena de Societats Musicals a Sant Joan d’Alacant gràcies al programa d’Activitats Comarcals de la FMSCV

El cap de setmana passat, gràcies al suport de la FSMCV i enguany de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, s’ha engegat una nova Activitat Comarcal organitzada per la Societat Musical “La Pau” renovada i adaptada als temps que ens toca viure, on el treball grupal i cooperatiu és l’eix central del procés educatiu.

Sant Joan d’Alacant ha sigut poble amfitrió d’aquesta nova Activitat Comarcal en la seua primera edició denominada “Sona l’Alacantí”. En aquesta activitat, l’alumnat d’entre 9 i 13 anys de totes les societats musicals de la comarca s’han donat cita en la casa de cultura per a realitzar un concert conjunt.

Aquesta activitat s’ha complementat amb dues xarrades-tallers. Durant el dissabte, el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez, va impartir una conferència abans de l’assaig amb la totalitat de l’alumnat dirigit per Rubén Jordán, director de la Banda Elemental de l’Escola “Maestro Climent” de la Societat Musical “La Pau”.

El diumenge va tenir lloc un taller de mindfunless impartit per Antonio Mañas i el concert de la Banda Infantil Comarcal.

El plantejament general en aquest tipus d’activitats sol ser muntar una concentració d’assajos intensa amb l’objectiu de resoldre un concert. No obstant açò, eixe no és l’eix central d’aquesta nova activitat comarcal. L’interès no radica en el resultat final, sinó que l’objectiu fonamental és el procés. D’aquesta manera no és tan interessant si les partitures estan més o menys estudiades, sinó el treball conjunt que hem realitzat aquests dos dies per a arribar a aquest moment” declarava Rubén Jordán, director de la Banda Elemental de l’Escola de Música “Maestro Climent” de la Societat Musical “La Pau” i gerent del Projecte Educatiu de la Societat Musical “La Pau”.

I tot açò gràcies a les 12 Societats Musicals que han apostat pel nou Projecte “Sona L’Alacantí”:

– U.M. d’Aigües
– “La Esperanza” de Sant Vicent del Raspeig
– U.M. “Ciudad de Asís”
– S.D.C. “Carolinas”
– “L’Harmonia” Societat Musical d’Alacant
– “L’Amistad” de Villafranqueza
– U.M. de Busot
– “L’Aliança” de La Torre de les Maçanes
– “L’Aliança” de Mutxamel
– “El Treball” de Xixona
– “L’Avanç” del Campello
– S. M. “La Pau” de Sant Joan d’Alacant

Compartir:

Últimas noticias

Categorías