Search
Close this search box.

El director anglés Tim Reynish dirigirà la banda de Villar del Arzobispo en la seua gira mundial amb motiu del seu 80é aniversari

La banda simfònica de la Unió Musical Santa Cecília (UMSC) de Villar del Arzobispo oferirà el pròxim dissabte 28 d’abril a les 19:30 hores un concert sota la batuta del director anglés Tim Reynish. El reconegut músic ha triat la banda de Villar com a part d’una gira mundial amb la qual commemorarà el seu 80é aniversari i en la qual, a més d’Espanya, visitarà Gran Bretanya, Singapur i Japó per a dirigir a l’Ensemble del Royal Northern College of Music de Manchester, la Philarmonic Winds de Singapur i la Senzuko Gakuen Ensemble de Tòquio, respectivament.

El concert porta per títol “Happy birthday, Maestro!” i inclourà l’estrena mundial de dues obres compostes expressament per a celebrar l’aniversari del mestre. Una d’elles ha sigut creada pel director titular de la banda villarense, Luis Serrano Alarcón, que ha sigut l’artífex que Reynish haja inclòs a l’agrupació valenciana en aquesta tournée internacional.

L’actuació començarà amb la interpretació de la Suite française de G. Woolfenden i el Concierto para flauta y ocho instrumentos de viento de W. Alwyn, en el qual actuarà com a flauta solista Carmen María Gavarda.

La segona part s’iniciarà amb Masque de K. Hesketh, i a continuació s’interpretaran dues estrenes mundials: Cone of uncertainly de l’americà C. Marshall i una peça del director de la banda L. Serrano Alarcón. El concert conclourà amb Yiddish Dances de A. Gorb, compositor del que la banda de Villar va estrenar a Espanya el passat mes de juliol la seua obra Danzas de Creta.

El fet que Tim Reynish haja triat a la UMSC de Villar per a aquesta especial celebració suposa tot un orgull per a l’entitat, a més de posar de manifest l’elevat nivell artístic de la banda i la transcendència dels projectes artístics que s’estan duent a terme des que assumira la direcció Luis Serrano Alarcón.

Fer programes amb directors convidats sempre és una activitat interessant per a la societat i especialment per als músics que tenen l’oportunitat de conèixer altres maneres de dirigir i d’entendre la música el que amplia el seu bagatge musical. Però a més, en aquest cas, l’ocasió és molt més significativa perquè anem a tenir la immensa sort de poder explicar per a aquest concert amb un dels més importants directors i coneixedors del repertori bandístico en el món”, comenta el titular de la UMSC, Luis Serrano Alarcón.

El concert del pròxim 28 d’abril és el segon de la programació de 2018, que es va iniciar el passat mes de gener. Després de la visita de Timothy Reynish, la banda de la UMSC ha sigut convidada a oferir un concert el 19 de maig a Bunyol junt al CIM L’Harmònica. Paral·lelament, l’entitat prepara la interpretació de Carmina Burana en el concert d’estiu i un intercanvi musical a Porto a la tardor.

Timothy Reynish

Timothy Reynish és àmpliament conegut com un dels més importants directors de bandes i ensembles de vent del món. En el Royal Northern College of Music (RNCM) va desenvolupar un important treball amb l’orquestra de vent i el ensemble convertint-los en uns dels millors del món, encarregant al voltant de cent obres a importants compositors. Ha oferit classes magistrals i conferències i ha sigut director convidat i jurat a Àsia, Canadà, Sud-amèrica, Europa i Estats Units, sent editor de Maecenas Music. Ha gravat 17 discos de repertori internacional, l’últim amb la US Coast Guard Band. Els seus compromisos d’enguany inclouen concerts a Espanya, Singapur, Tòquio i Trinity Laban College de Londres.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías