Search
Close this search box.

La Unió Artística Musical d’Ontinyent rep la visita del director nord-americà John Ginocchio

El passat divendres 13 d’abril, la Unió Artística Musical va rebre la visita del director de la Banda de la “Southwest Minnesota State University”, una formació bandística de la Universitat de l’estat nord-americà de Minnesota. El motiu de la visita a esta societat musical ontinyentina era recopilar informació per tal d’elaborar un estudi sobre la Música per a la Festa de Moros i Cristians, dintre del qual hi figurarà la història de dues de les bandes més emblemàtiques en este gènere musical, com són la Unió Artística Musical d’Ontinyent i la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, entitat que també serà visitada per Ginocchio.

En la seua visita a Ontinyent, va poder entrevistar-se amb una delegació de la Junta Directiva de la Unió, encapçalada per la Presidenta Trini Belda Morales i el director de la Banda Simfònica, J. Jesús Barberà i Fontana, així com el jove arxiver i compositor Rubén Penadés i els vocals de la Junta Carlos Conca i Nico Calabuig. En esta entrevista, el director nord-americà es va interessar pels principals compositors de Música Festera nascuts a la Unió, com el Mestre José Maria Ferrero Pastor, Daniel Ferrero Silvage i Saül Gómez i Soler, i va recavar diverses perspectives sobre els diferents estils compositius dels autors, així com la incidència de la seua obra artística en la identitat de la pròpia societat musical. En finalitzar l’entrevista, va rebre com a obsequi un llibre sobre la història de la Unió Artística, la biografia i el documental del Mestre Ferrero, així com diversos CD’s de Música Festera.

A continuació, la delegació es va traslladar al Museu Fester de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, on havia concertat una visita per tal de donar a conèixer els trets identificatius de la Festa a Ginocchio. Una visita a la qual també va acudir el President de Festers, José Rafael Sanchis Vicedo, qui va voler donar la benvinguda a Ginocchio i obsequiar-lo amb un programa de Festes del 2017, perquè el director poguera conèixer millor la idiosincràsia de la Festa morocristiana. Seguidament, es va realitzar una visita al Campanar de la Vila, on Ginocchio es va mostrar sorprés per l’altura i bellesa de la torre.

Per finalitzar la visita, John Ginocchio va poder sopar a un restaurant de la ciutat i presenciar l’assaig de la Banda Simfònica de la Unió Artística Musical, en què la formació va preparar les obres simfòniques que interpretarà al seu Concert de Primavera del proper divendres 11 de maig al Teatre Echegaray, i va concloure amb la interpretació de l’emblemàtica marxa mora Chimo, himne oficial de la Festa ontinyentina i obra del Mestre José Mª Ferrero Pastor en la qual Ginocchio es va mostrar especialment interessat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías