Search
Close this search box.

Torna a la Catedral de València el Cant de la Sibil·la

La tradició de representar el Cant de la Sibil·la torna a la Catedral de València, com a preludi al Nadal, el divendres 14 de desembre a les 19.30 amb Capella de Ministrers -Carles Magraner-, Cor de la Generalitat Valenciana, Escolania de la Verge dels Desemparats -Luis Garrido-, i l’Escola Superior d’Art Dramàtic, tots sota la direcció escènica de Jaume Martorell.

Per setè any consecutiu la Catedral de València acull aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s’escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot en l’Antiga Corona d’Aragó.

Així mateix, les veus solistes enguany seran el escolán solista Sergio Martí, que cantarà des del púlpit interpretant a la Sibil·la, el tenor Jorge Morata i la soprano del Cor de la Generalitat Valenciana, Pilar Esteban. L’actuació comptarà amb la participació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, sota la direcció escènica de Jaume Martorell per a representar la Processó dels Profetes, adaptada per Josep Lluis Sirera, que, com en edicions anteriors estarà encapçalada pels Amics del Corpus de la Ciutat de València. El concert serà precedit pel tradicional Toc a Matines dels Campaners de la Catedral de València. Enguany per a la primera part del concert es farà l’estrena en temps moderns de la recuperació històrica de l’Epístola farcida de Sant Esteve, anònima del segle XIII, i que es conserva en la Catedral de València. La interpretació d’aquest concert es realitzarà amb els instruments rèpliques dels àngels músics dels frescs de l’altar major de la Catedral.

La celebració d’aquest concert és possible gràcies a la col·laboració de CulturArts, el Cabildo de la Catedral Metropolitana de València, el Gremi de Campaners Valencians, l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, l’Escolania de la Real Basílica de la Verge dels Desemparats, l’Associació d’Amics del Corpus de València i l’Associació Cultural Comes.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías