Search
Close this search box.

La XVII edició del Festival Internacional de guitarra Luys Milán presenta la seua programació

El dijous 18 d’octubre es va presentar la programació de la XVII edició del Festival Internacional de Guitarra Luys Milán d’Ontinyent, que ve a omplir de música l’últim trimestre de l’any. Un cicle de concerts més que consolidat com un certamen de referència a nivell internacional per als amants de la guitarra.

El festival porta 11 anys sent organitzat a Ontinyent per AD LIBITUM sota la direcció musical de Rubén Parell, concertista i professor de guitarra del Conservatori Superior de València, per l’ajuntament, el Campus Ontinyent i Caixa Ontinyent. En la presentació, Lluís Muñoz, director de AD LIBITUM, ha agraït al guitarrista el seu treball durant tots aquests anys per acostar la música guitarra a Ontinyent i crear aquest referent internacional.

Lluís Muñoz destaca l’elenc de solistes internacionals que ens delectaran en aquesta edició en la qual cada concert, menys l’últim, abastarà dos estils totalment diferents.

El primer concert tindrà lloc el divendres 26 d’octubre a les 20:00 h. Serà a càrrec de Aliya Cycon, intèrpret nord-americana de llaüt àrab, amb una fusió de música àrab amb altres estils que van des del jazz a la música cinematogràfica, el pop i el rock; i de l’espanyol Pedro Navarro, artista flamenc que ens oferirà un homenatge a la música de Paco de Lucía.

El segon concert tindrà lloc el divendres 30 de novembre a les 20:00 h, a càrrec de Hiroshi Fujii, amb un homenatge al seu mestre alcoià José Luis González, i del duo format per Rubén i Ausiàs Parell, “Amb tanta tenderezza”. Ausiàs Parell, fill del director musical del certamen, és als 12 anys una jove promesa de la guitarra, amb més de 12 primers premis guanyats en prestigiosos concursos. Amb la seua actuació continua la tendència del festival de donar cabuda a les joves promeses del circuit internacional.

L’últim concert tindrà lloc el divendres 21 de desembre a les 20.00 h, amb el Quartet Concordis de Portugal com a protagonista. El concert, titulat “Encontros”, inclourà peces d’autors portuguesos com Carlos Parets i José Afonso i la Fantasia Carmen de Stephen Goss.

Per a finalitzar la presentació, el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Alex Borrell, pronunciava unes paraules d’agraïment a AD LIBITUM i a Rubén Parell per l’organització d’aquest festival que s’ha convertit en un referent en la comarca i que ofereix, any rere any, tres concerts totalment gratuïts del més alt nivell. També ha agraït a totes les entitats que fan possible la realització d’aquest certamen, ja siga cedint espais o com sponsors o col·laboradors.

Taller de guitarra

Com tots els anys, el certamen conclourà amb el taller “La guitarra com a recurs pedagògic en l’aula”. Aquest taller, dirigit especialment als mestres d’escola i als alumnes de magisteri del campus d’Ontinyent, tindrà lloc el diumenge 30 de novembre.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías