Search
Close this search box.

El Palau de la Música inicia la temporada de tardor amb dos concerts de Mahler en homenatge a Montserrat Caballé

El Palau de la Música de València ret homenatge a la soprano Montserrat Caballé amb dos concerts de l’Orquestra de València. El de demà divendres, que està dins de l’abonament, ja està esgotat. L’endemà, dissabte, se celebrarà un concert extraordinari.

Tant el programa de demà divendres com el de dissabte seran dirigits per Ramón Tebar i iniciaran la Temporada de Tardor de l’auditori valencià. S’interpretarà els dos dies la Simfonia núm. 2 Resurrecció de Gustav Mahler, amb un elenc vocal format per la soprano Arantza Ezenarro, la mezzosoprano Ana Ibarra, l’Orfeón Pamplonés i l’Orfeó Universitari de València.

La regidora de Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha explicat que amb estos dos concerts «volem recordar una de les grans dives de tots els temps, tan vinculada a la nostra ciutat i a l’Orquestra de València des de l’inici de la seua trajectòria artística» i sobretot «al nostre públic, que sempre li ha demostrat la seua admiració pel seu magisteri i personalitat, la seua presència escènica i la seua solidaritat».

Montserrat Caballé va debutar al Palau de la Música el 13 de febrer de 1988, en un recital en què va estar acompanyada pel pianista Miguel Zanetti. Dos anys després va tornar a la Sala Iturbi, també en recital i amb el mateix pianista. El 1991, 1993 i 2008 va cantar amb l’Orquestra de València i amb la direcció en els tres concerts de José María Cervera Collado. El 1998 en un recital solidari i, també el 2000, va actuar amb la seua filla Montserrat Martí i el pianista Manuel Burgueras amb repertoris belcantistes. L’última actuació va ser el 6 de juny de 2012 amb motiu dels 50 anys del seu debut operístic. Se li va atorgar la Medalla Commemorativa del XXV Aniversari del Palau de la Música. Va oferir un programa extraordinari també amb Montserrat Martí i el pianista Manuel Burgueras.

Comença d’esta manera la Temporada de Tardor, que reunirà programes destacats de l’Orquestra de València i, que enguany té com a novetat en la temporada general, la repetició d’alguns del seus concerts a l’endemà de tindre lloc el programa d’abonament. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afirmat que es tracta d’una nova iniciativa que «obri la possibilitat per a tornar a gaudir o descobrir grans programes mahlerians, tan volguts pels melòmans, amb l’Orquestra de València i elencs vocals de gran nivell». Una temporada de Tardor en la qual desfilaran formacions com la BBC Symphony amb Sakari Oramo, la Philarmonique du Luxembourg amb Gustavo Gimeno, l’Accademia Barocca amb Eugenia Burgoyne i el Grup Instrumental amb Joan Cerveró, solistes internacionals com el pianista rus Arcadi Volodos i el violoncel·lista Gautier Capuçon.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías