Search
Close this search box.

La Societat Espanyola de Musicologia organitza el I Congrés Nacional de Bandes

Les bandes de música comparteixen amb la seua comunitat de pertinença multitud de característiques socials, culturals i musicals. Aquesta vinculació les ha convertides en institucions portadores d’una riquesa patrimonial que freqüentment passa desapercebuda. Tots estos llegats reclamen una justa atenció per part de la comunitat científica que sitúe a l’agrupació al lloc que mereix dins la historiografia musical espanyola.

Per aquest motiu, el I Congrés Nacional de Bandes que organitza la Comissió de Treball sobre Bandes de Música de la SEdeM (Societat Espanyola de Musicologia) té com a objectiu principal la creació d’un espai de diàleg entre institucions, investigadors, intèrprets, directors i compositors en què s’analitze la situació actual de la formació i la seua projecció de futur. Este espai de diàleg tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de maig de 2017 als Teatres del Canal (Madrid), sota el lema “Llegats d’ahir, veus de hui, camins de demà”.

La quota d’inscripció per als participants, assistents i comunicants és de 30 euros per a estudiants i membres de la comissió de treball, i de 40 euros per al públic en general. La inscripció, que ha de realitzar-se abans de l’1 de maig del 2017, es formalitzarà un cop enviat el justificant de pagament i, en el seu cas, l’acreditació de la condició d’estudiant.

En aquest moment es troba, a més, obert el termini per a l’enviament de propostes, comunicacions i pòsters, fins el 28 de febrer. La duració de les comunicacions no podrà ser superior a 15 minuts, i haurà de respondre a qualsevol de les següents línies temàtiques:

 

  1. estat de la qüestió i enfocaments metodològics;
  2. usos i funcions de la banda de música: contextos interpretatius;
  3. xarxes internacionals, xarxes nacionals, xarxes regionals…
  4. la banda de música com a institució educativa;
  5. repertori, llenguatges compositius i processos de transcripció.

Tots aquestos són temes que els diversos ponents exposaran durant les tres jornades que dura l’esdeveniment. El congrés finalitzarà, com no podia ser d’una altra manera, el dia 21 de maig amb un concert a les 19 hores.

Podeu consultar la informació sobre el congrés al seu web.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías