Search
Close this search box.

L’Associació Música Jove anuncia els guanyadors del Vé Concurs Internacional de Composició

Aquest matí a la seu de la SGAE a València, l’Associació Música Jove de València (AMJ) ha donat a conèixer els guanyadors de la cinquena edició del seu Concurs Internacional de Composició “Música Jove”.

Enguany al concurs s’han presentat un total de 89 obres de 41 compositors (40 homes i 1 dona), procedents de 5 països: Espanya, Colòmbia, Itàlia, Equador i Portugal. Com a curiositat, la província espanyola de la qual procedeixen més obres és València (14), seguida d’Alacant (5).

En aquesta edició l’organització ha ampliat les categories, de manera que els autors han pogut presentar les seues composicions a quatre modalitats i, dins d’elles, vuit nivells: banda (estàndard, juvenil i infantil), orquestra (juvenil i infantil), ensemble flexible i cor (juvenil i infantil).

El compositor de Manuel (València), Azael Tormo Muñoz, ha obtingut el primer i el segon premi en la categoria de Banda Estàndard a la qual optaven 26 composicions. El tercer premi ha sigut para Juan David Clots Talavera (Victoria-Caldás, Colòmbia).

També el primer premi de la categoria de Banda Juvenil ha recaigut en Azael Tormo Muñoz (Manuel, València), mentre que el segon ha sigut per a Carlos Ferri Reig (Ontinyent, València) i el tercer per a Oscar Calataiud Gómez (Llanera de Ranes, València). A aquesta categoria s’havien presentat 16 obres.

En la categoria de Banda Infantil s’ha imposat Matteo Firmi (Trieste, Itàlia) amb el primer premi. El segon ha recaigut en Raúl Doménech Rubio (Montcada, València) i el tercer en Gonzalo Albiol Villanueva (Vila-real, Castelló). En aquesta mateixa secció competien 9 obres.

De les 13 composicions escrites per a Orquestra Juvenil, el primer premi ho ha obtingut de nou Matteo Firmi (Trieste, Itàlia). El palmarès d’aquesta categoria ho han completat Francisco José Villaescusa López (Caudete, Albacete) amb el segon premi i Esther Pérez Soriano (Iecla, Múrcia) amb el tercer.

En la secció d’Orquestra Infantil, a la qual s’han presentat 7 treballs, el primer premi ha sigut para Miguel Martín Fernández (Fuenlabrada, Madrid), mentre que el segon i el tercer han recaigut en un mateix compositor: Frank Cogollos Martínez (Carcaixent, València).

En la categoria d’Ensemble, a la qual s’havien presentat 9 obres, el primer premi ha sigut para Frank Cogollos Martínez (Carcaixent, València), seguit de Raúl Doménech Rubio (Montcada, València) amb el segon i Frank Cogollos de nou amb el tercer.

En la categoria de Cor Juvenil, una de les novetats d’aquesta edició i en la qual competien 4 composicions, el primer premi ha sigut para José Jesús Martínez Espuig (Alcàsser, València), el segon per a Alberto Fernández Díaz (Sant Miquel de les Salines, Alacant) i el tercer per a José Calataiud Castillo (Carcaixent, València).

Finalment, els guanyadors de la categoria de Cor Infantil, a la qual concorrien 5 obres, han sigut primer Óscar Calataiud Gómez (Llanera de Ranes, València), segon Pablo Almiñana Bas (Benigànim, València) i tercer Miguel Ángel Sarrió Nadal (Ontinyent, València).

El jurat d’aquesta edició ha estat compost pels compositors Ferrer Ferran, Claudia Montero i Martínez Gallego.

Premis

Els guanyadors rebran un diploma, un curs de so en línia a Ars Studios i l’estrena i l’enregistrament en CD de l’obra, a més de 5 exemplars de la mateixa. Així mateix, l’organització repartirà vals de Consolat de Mar valorats en més de 3000 euros.

Com en edicions anteriors, les obres guanyadores seran interpretades en un concert gravat en directe i posteriorment editat en CD. Aquest enregistrament serà efectuat per unes agrupacions que seran seleccionades pròximament per la AMJ a través del seu projecte “En connexió”.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la AMJ, Samuel Gómez Aguado, i el responsable del projecte, Enrique Barrachina, que a més han presentat el CD corresponent a les obres guanyadores del concurs de l’any passat, gravades per la banda de música de la Societat Musical La Pau de Setaigües, dirigida per Borja Martínez Alegre, i l’Orquestra José Perpinyà de Segorbe, sota la batuta de Daniel Gómez Asensio.

Durant l’acte ha tingut lloc una breu actuació de l’Orquestra de l’AMJ i una representació del cor dirigits per Amparo Aguado que han interpretat dos moviments de l’òpera Giolio Cessés de G. F. Haendel, Amor que em captives (anònim) i Lascia ch’io pianga de Rinaldo, també de G. F. Haendel amb la participació com a solista de Mª Ángeles Lambíes.

El 5é Concurs Internacional de Composició Música Jove compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías