Search
Close this search box.

I Concurs Nacional de Composició per a Agrupacions de Metalls organitzat per SOMU Alcàsser

La Societat Musical Santa Cecília d’Alcàsser organitza el I Concurs Nacional de Composició per a Agrupacions de Metalls amb motiu del 25é aniversari del Grup de Metalls de la institució.

S’ha habilitat el correu electrònic concurs.composicio.gm2018@gmail.com per a l’enviament de la documentació, així com per plantejar dubtes i sol·licitar més informació a l’organització.

El Grup de Metalls està format per músics membres de la Societat Musical Santa Cecília d’Alcásser. Aquest està integrat pels distints instruments de la família de vent metall comptant amb la col·laboració assídua de la secció de percussió, amb una plantilla fixa de 25 músics aproximadament.

10887413 1540437822892631 130673993735867367 o

Des de la seua creació l’any 1993 han realitzat multitud de concerts interpretant en els seus programes un repertori molt variat i interessant per al públic assistent a aquestos. Entre les seues activitats, cal destacar els concerts que se celebren assíduament al Saló d’Actes d’aquesta Societat, així com les actuacions realitzades en diverses ciutats d’Espanya.

El director del Grup de Metalls va ser fins al 2017 Ricardo Soldado Peris. En l’actualitat el seu director és Carmelo Romaguera Martínez, professor de trompa al Conservatori Professional de Música de València i membre de la Orquestra Simfònica de Castelló.

Enguany, el Grup de Metalls celebra el seu 25 aniversari i entre altres activitats fica en marxa aquest I Concurs Nacional de Composició per a Agrupacions de Metalls.

Inscripció

El termini d’inscripció i presentació de les obres finalitza el 31 d’agost de 2018.

Les bases arrepleguen dues possibilitats per a presentar el formulari d’inscripció i les composicions: podran ser enviades per correu electrònic (format digital) o per correu ordinari (material imprés). Consulta els detalls a les bases que adjuntem al final de la notícia.

Característiques de les obres

Les composicions presentades a concurs han d’adequar-se a les següents veus: 2 trompetes en Si bemol, Fliscorno en Si bemol, 2 trompes en Fa, 2 trombons en Do, trombó baix en Do, bombardí en Do i tuba en Do, amb opció de percussió, i guió general per al director. La durada de les obres estarà compresa entre els 7 i els 10 minuts.

Els autors podran presentar al concurs quantes obres desitgen, sempre que aquestes siguen originals, l’autor siga el posseïdor dels drets de les mateixes i s’ajusten a les bases del Concurs. Les obres no podran haver sigut editades amb anterioritat a la resolució del Concurs, podent en canvi haver sigut estrenades en públic.

Jurado

El jurat estarà format pels membres del Grup de Metalls, exercint de president nat el president de la Societat Musical “Santa Cecília” d’Alcàsser. Seleccionaran tres obres finalistes, que seran interpretades en un concert en directe, del qual s’informarà als autors. En el mateix, es farà pública la decissió del jurat i el lliurament dels premis.

Premis

Els premis del concurs seran els següents:

– 1er premi, dotat amb 600 euros i diploma acreditatiu.
– 2n premi, dotat amb 350 euros i diploma acreditatiu.
– 3r premi, dotat amb 150 euros i diploma acreditatiu.

Documentació

Descarrega les bases completes i el formulari d’inscripció. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías