Search
Close this search box.

La FSMCV convoca a tots els músics de la Comunitat Valenciana a tocar junts com a mostra de solidaritat en aquests moments de crisi sanitària

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb el suport d’Eugeni Alemany, ha convocat a tots els músics als seus balcons per a interpretar els pasdobles “Paquito el Chocolatero” i “Amparito Roca” i omplir així els carrers de música, en una acció conjunta com a mostra de solidaritat i col·laboració enfront d’aquesta situació de crisi sanitària. L’acció tindrà lloc demà dijous 19, dia de San José, a les 12.00 hores.

“Com indiquem en la campanya, ser músic és, també, estar en els moments difícils, oferint tot el nostre suport als qui pitjor l’estan passant. I això ho fem de la millor manera que sabem, amb música”, indica Daniela González,  presidenta de la FSMCV.

D’aquesta manera, sota el lema “Perquè som Terra de Música, perquè som solidaris, perquè portem la música en l’ADN, perquè volem posar una nota alegre que ens ajude a pasar millor aquestos dies… i perquè som el territori amb més músics per metre quadrat, ara també anem a donar la nota”, la FSMCV pretén posar l’èmfasi en la necessitat d’estar junts en aquests moments difícils per a tots.

“Accions com la de demà permeten transmetre a la societat valores que defineixen al col·lectiu de les societats musicals de la Comunitat Valenciana com són la solidaritat, la col·laboració, el treball en equip o l’amor per la música compartit entre generacions”, afig la Presidenta.

Aquesta iniciativa, íntegrament desenvolupada mitjançant les xarxes socials, serà secundada també per un gran volum de músics valencians que estan fora de la Comunitat, fins i tot fora d’Espanya en països com Itàlia, Àustria o els Estats Units, per citar alguns exemples. Així mateix, aquesta iniciativa ha propiciat la col·laboració amb altres entitats musicals espanyoles i músics de tota Espanya que també secundaran la iniciativa en un dia tan significatiu per a tots els valencians com és el dia de San José.

Streaming dirigit per Pere Vicalet

La iniciativa donarà lloc uns minuts abans de les 12 del migdia del dia de San José a través del canal Facebook de la FSMCV on un compte arrere donarà lloc a un enregistrament en directe via streaming. L’encarregat de portar la batuta en aquesta ocasió serà el director i compositor alacantí Pere Vicalet, catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, a més de músic i artista digital, qui donarà pas al primer pasdoble, “Paquito el Chocolatero”.

La FSMCV anima a tots els músics a gravar-se en vídeo compartint aquesta jornada de música col·lectiva i a compartir-ho en les xarxes socials a través de l’etiqueta #FestivaldelsBalcons. La Federació farà un seguiment en directe dels millors continguts i els compartirà en els seus propis canals.

Així mateix, la FSMCV vol mostrar el seu absolut suport a les mesures d’aïllament anunciades pel govern per a frenar aquesta crisi sanitària que estem travessant col·lectivament. Per això, i sota la premissa de #quedateencasa, la Federació vol apel·lar a la responsabilitat col·lectiva al mateix temps que dinamitzar aquest període de quarantena amb música, ja que és una de les més esteses formes d’expressió d’aquest territori, donada l’altíssima densitat de músics amb els quals comptem respecte a uns altres.

Un moviment únic en el món i primer agent cultural de la Comunitat Valenciana

Cal recordar en aquest sentit que la FSMCV està integrada per més de 40.000 músics i 60.000 alumnes pertanyents a les 555 societats musicals que formen part d’aquesta entitat, la qual cosa suposa comptar amb més societats musicals que municipis, més de mil bandes de música que vertebren tot el territori de la Comunitat Valenciana i més de 200.000 socis. Un moviment artístic i social reconegut internacionalment com a únic en el món i considerat per la Universitat de València com el primer agent cultural de la Comunitat Valenciana.

Per això, el moviment de les societats musicals de la Comunitat Valenciana va ser declarat Bé d’Interés Cultural Immaterial en 2018 (Decret 68/2018, de 25 de maig del Consell).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías