Search
Close this search box.

La Banda Federal comença al juliol la temporada de concerts

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana comença la seua temporada de concerts el pròxim mes de juliol sota la direcció de Saül Gómez Soler.

La formació iniciarà la seua marxa a Cocentaina del 2 al 6 de juliol, on realitzarà una Trobada Pedagògica. Durant els dies de la trobada, la banda realitzarà sessions amb els següents professors especialistes per cadascuna de les seccions que componen la formació:

Fusta: Roberto Turlo, Oboè solista Orquestra de València.
Metall: Ximo Vicedo, professor Solista de Trombó de l’ORTVE; i Camilo Tomás, professor de Tuba del Conservatori Superior de Castelló.
Corda: Jorge David Fanjul professor de música de cambra en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant, col·laborador de l’Orquestra de València i Orquestra de la Comunitat Valenciana.
Percussió: Jose Luís González, percussionista ORTVE.

Aquestes jornades tindran lloc en les seus de les Societats Musicals de la Unió Musical Contestana i l’Ateneu Musical de Cocentaina amb la colaboraración de l’Ajuntament de Cocentaina.

Una de les activitats que duran a terme en aquesta trobada serà un assaig de portes obertes al públic en el qual la Banda Federal i els alumnes de Berklee València prepararan el concert #LaNitdeBerklee, que se celebrarà el 7 de juliol a les 22:00 hores en el Llac Nord del Hemisfèric en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Aquest assaig se celebrarà el proper dijous 5 de juliol de 19h a 21h en el pavelló cobert del poliesportiu de Cocentaina (Av. les Moreres, 4).

Destacar també que aquesta actuació de la JBS en #LaNitdeBerklee comptarà amb la participació de dos músics convidats i un director convidat de Colòmbia, fruit del conveni subscrit entre la FSMCV i el Ministeri de Cultura de Colòmbia, a través del seu programa “Estímulos”.

Concerts Jove Banda Simfónica en 2018

– Dia 6 de juliol a les 19:30 h. Concert en el Castell d’Alaquàs.
– Dia 7 de juliol a les 22:00 h. Actuació de la JBS en “La Nit de Berklee” en la Ciutat de les Arts i les Ciències. (Llac Nord de l’Hemisfèric)
– Dia 8 de juliol a les 19:00 h. Concert en el Palau d’Altea, organitzat per la Confederació Espanyola de Societats Musicals.

– Dia 21 de juliol a les 22:30 h. Concert a Altura (Castelló).
– Dia 22 de juliol a les 17:00 h. Actuació de la JBS en l’obertura de la Secció d’Honor del CIBM (Certamen Internacional de Bandes de Música de Ciutat de València) en el Palau de la Música.

Calidoscopi Simfònic

En aquesta temporada 2018, la Jove Banda Simfónica presentarà un programa que porta per lema “Calidoscopi Simfònic”, dirigit per l’ontinyentí Saül Gómez Soler, i en el qual es treballarà el següent repertori:

Ballets (1991), Miguel Asins Arbó.
Andròmeda (2014), Saül Gómez Soler.
Entornos (2001), Amando Blanquer Ponsoda.
Phobos (2010), José Suñer Oriola.

Saül Gómez Soler

Nascut a Ontinyent en 1982, és Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més, ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

És Professor Superior de Música i combina l’exercici de director amb el de professor d’orquestra formant part del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

Pel que es refereix a la direcció, actualment és director de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, l’Associació Artístic Musical d’Oliva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Ha dirigit diverses formacions bandístiques tant a Espanya com a Europa i a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores o Francesca Calero, entre uns altres.

En l’àmbit de la composició, ha escrit diferents obres tant per a banda com per a grups instrumentals, ballets o música de cambra entre uns altres. A més d’açò, ha desenvolupat l’obra obligada al Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE, l’obra obligada per al festival Percute 2016 i també ha realitzat treballs per a solistes internacionals de la talla de José Franch o el duo Madrid Okho. A més, algunes de les seues obres han sigut publicades per les prestigioses editorials Piles i Molenaar.

Més informació sobre Saül Gómez a https://fsmcv.org/actualidad/noticias/saul-gomez-nou-director-jove-banda-simfonica-fsmcv

Compartir:

Últimas noticias

Categorías