Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV actuarà en La Nit de Berklee per commemorar conjuntament el seu 50é aniversari

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) actuarà el dissabte 7 de juliol en “La Nit de Berklee”, el concert de graduació de l’alumnat de màster del campus a València de la prestigiosa universitat de música, per commemorar conjuntament el 50é aniversari de la Federació.

Serà la primera vegada que la Jove Banda Simfònica participe en aquest esdeveniment i ho farà com convidada especial. En aquesta ocasió, realitzarà una actuació innovadora junt als alumnes de Berklee que serà l’encarregada de clausurar els concerts que se celebraran a partir de les 22.00h en la Ciutat de les Arts i les Ciències (Llac Nord de l’Hemisfèric).

La Nit de Berklee 4

Aquesta unitat artística de la FSMCV està formada per 110 músics, d’entre 18 i 28 anys, que nterpretaran dos arranjaments musicals que han sigut preparats per Enrique Hernandís Martínez, músic valencià proper al moviment de les nostres Societats Musicals i professor de Composició de Berklee.

Des de la FSMCV s’ha destacat que aquesta col·laboració és de gran interès pedagògic per als seus músics perquè suposa la immersió en estils de música diferents. Dins d’aquest interès per l’enriquiment cultural i musical, junt a la Jove Banda Simfònica també participaran dos músics i un director convidats de Colòmbia, fruit del conveni signat amb el Ministeri de Cultura d’aquest país a través del seu programa “Estímuls”.

L’actuació conjunta de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV i els alumnes de Berklee, respon a la iniciativa de la universitat de música per unir ambdues entitats i commemorar els 50 anys de la FSMCV. El fil conductor d’aquesta edició de la Nit de Berklee serà la temàtica Band of Travelers, amb la qual s’explicarà a través de la música histories dels artistes i intèrprets en tots els racons del món, i en la qual la Jove Banda Simfònica representarà a la Comunitat Valenciana.

La Nit de Berklee és un esdeveniment de caràcter gratuït i d’accés lliure, fins a completar aforament.

Sobre la Jove Banda Simfònica de la FSMCV

La Jove Banda Simfònica (JBS) de la FSMCV es va constituir de manera oficial en el 2001. Aquesta formació és una mostra del fenomen social, educatiu i cultural únic en el món que representen aquestes associacions. És una agrupació d’alt rendiment integrada per una selecció d’al voltant de 110 músics de 18 a 28 anys provinents de totes les comarques d’Alacant, Castelló i València.

Als intèrprets se’ls exigeix estar cursant, com a mínim, el cinquè curs d’ensenyaments Professionals, segons l’actual estructura dels ensenyaments musicals reglats a Espanya. Aquesta experiència és molt enriquidora tant per als músics com per a les seues Societats Musicals que veuen reforçades les seues formacions amb intèrprets que aprofiten les trobades formatives i els concerts per millorar la seua alta qualificació.

La JBS s’ha convertit en referent artístic i social que s’ha anat consolidant des que l’any 2000 es reprenguera un projecte de l’any 1992, quan en l’Exposició Universal celebrada a Sevilla, la Generalitat valenciana va decidir mostrar les Societats Musicals com un dels principals valors culturals de la Comunitat.

Des de la seua creació ha sigut dirigida per prestigiosos directors i ha editat 12 discos compactes. La Jove Banda Simfònica ha participat en el prestigiós certamen internacional World Music Contest (WMC) de Kerkrade (Holanda) convidada per l’organització. Ha oferit concerts a Alemanya, Bèlgica, França, Madrid i València, i va col·laborar en la consecució del tercer rècord Guinness del mestre valencià Joan Garcés, per ser el director més longeu del món amb 72 anys en actiu.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV ha sigut dirigida, des dels seus inicis, per directors de prestigi com José Rafael Pascual Vilaplana, José Ramón Renovell, Luis Sanjaime, Andrés Valero-Castells, Joan Espinosa, José Antonio Rebollar, Jaime Belda, Pascual Martínez, Pablo Anglés, José Vicente Díaz Alcaina, Vicente Soler Solano, Vicente Carot, Henrie Adams, Teo Aparicio Barberán, José Martínez Colomina, Jesús Cantos Plaza, Francesc Xavier Martínez Martínez, Rafael M. Garrigós García, Daniel Ferrero, Beatriz Fernández, Pere Vicalet o Pablo Marquès, entre uns altres.

Renovat anualment, el càrrec de director de la Jove Banda Simfònica ho ostenta en 2018 Saül Gómez.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías