Search
Close this search box.

Coneix als compositors de les obres que interpretarà la Banda Federal a L’ADDA.

La Banda Federal donarà pas a la nova temporada el pròxim 7 de juliol a les 20 hores a l’ADDA d’Alacant. En l’estrena comptaran amb el programa “Reestrenos Sinfónicos”. Per obtenir més información podreu consultar tot el programa de l’esdeveniment.

Per conèixer de més prop als compositors de les obres que s’interpretaran en el concert, us deixem en una petita biografia sobre cadascun d’ells per saber de primera mà tot el recorregut a nivell personal i professional d’ells.

Programa

1ª Part

Concert per a Banda op. 4, de José Vicente Fuentes Castilla (1986-).

La primera part del programa ens presenta el “Concierto para Banda op.4” de José Vicente Fuentes Castilla naixcut en Manises en 1986. José Vicente és compositor, director, investigador i pedagog. Llicenciat en composició per la CSMV i màster en Investigació Musical per la VIU. Entre els premis obtinguts, cal destacar: Premi Valencia Crea 2008, 2009 i 2013; Premi Villa de Madrid 2008 i 2010 en dues categories; Premi Internacional de la FSMC 2009; Premi Internacional Montserrat 2009; Premi Innovació Educativa 2012 pel Tractament de Llenguatge Musical i Premi contra el Fracàs escolar en 2014. És el creador i director del Fesival de Música Actual i Y ARA QUÈ?, així com el director de L’Ateneu Cultural de la Ciutat de Manises des de la seua fundació en 2008.

REDIMENSION2

 

L’arbre blanc, de Pere Vicalet (1987-)

En aquesta part també s’interpretarà l’obra “L’arbre blanc” de Pere Vicalet – Pedro Vicent Caselles-Mulet nascut en 1987. Pere Vicalet es postula com una de les joves promeses espanyoles en l’àmbit tecnològic-musical. La batuta del futur en el Palau de les Arts Reina Sofia de València estrenant òpera amb electrònica “La Mare dels Peixos”, guanyar el Premi Jove Talent de la Comunitat Valencia de Bankia i Levante-EMV en la categoria de Cultura i posteriorment, ha sigut nomenat Director Titular de la Jove Banda de la Federació de Societats Musicals de CV, càrrec que accepta en 29 anys, sent el director més jove d’aquesta agrupació. Pere Vicalet, director, compositor i artista digital, ha creat e investigat diferents softwares relacionats amb la pedagogia musical, la creació visual i sonora, i els processos a temps real a través de sensors. Sense cap dubte, música, vídeo i tecnologia agafen un sentit especial en els temps multidisciplinaris que corren hui en i això es resumeix en la llavor musical de Pere Vicalet.

REDIMENSION1

2ª Part

Leo (Pasdoble), de Víctor Vallés Fornet (1984-)

En la segona part del concert trobem el pasdoble “Leo” de la mà de Víctor Vallés Fornet, nascut en Verger en l’any 1984. Víctor va estudiar les especialitats de trompeta, piano i composició en els Conservatoris de Dénia, Oliva i València respectivament, obtenint el premi Extraordinari Fi de Carrera en aquesta última. En 2010 finalitza el Màster de Música en la UPV amb el treball d’investigació sobre Carmelo A. Bernaola. Les seves obres han sigut interpretades en Festivals nacionals e internacionals cóm el Synthèse de Bourges, Punto de EncuentroSBALZ, “Juntos“… sent interpretades per alguns interprets com Josep Fuster, Vicent López, Amores Grupo de Percusión i Spanish Brass Luur Metales. Algunes d’estes obres estan registrades tant en CD, com en partitura en editorals com Al Puerto, Brotons & Mercadal, B&M LevanteOmnes Band, Piles, MusicVall i SB ediciones. A més, ha rebut diversos premis de composició tant de música per a banda com per a càmera. Com a docent, ha impartit classes d’harmonia i anàlisis en el Conservatori “Maestro Vert” de Carcaixent i CPM d’Alacant.

photo

Leonardo Dreams SGS17, de Saül Gómez Soler (1982-)

Per finalitzar amb el concert d’inici de temporada, s’interpretarà l’obra “Leonardo Dreams SGS17” composta per Saül Gómez nascut en Ontinyent en 1982. És professor superior de música. Llicenciat en percussió i composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de Valencia obtenint la qualificació d’Excel·lent. També és en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Lliceu de Barcelona, estudis baix la tutela dels prestigiosos directos Antonio Ros Marbà, Salvador Mas, Jordi Mora y Manel Valdivieso. Ha estudiat dirección de banda en la ISEV en Trento (Italia) amb Jean CooberFelix HauswithCarlo Pirola i Franco Cesarini.

REDIMENSION3

Totes les obres compostes per els compositors anomenats seran interpretades el pròxim 7 de Juliol a l’ADDA per la Banda Federal.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías