Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV oferirà a Gandia el concert de la campanya “Música a la Llum 2017”

La Jove Banda Simfònica (JBS) de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) oferirà diumenge 10 de desembre a Gandia un concert emmarcat dins del programa “Música a la Llum”. A més, s’aprofitarà aquesta trobada a Gandia per a fer l’enregistrament del que serà el segon CD de la campanya.

Aquest programa, que està patrocinat per Bankia i està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV, té l’objectiu de posar en valor i difondre l’impressionant patrimoni cultural custodiat als arxius de les Societats Musicals de la Comunitat.

En aquesta ocasió, la JBS dirigida per Pere Vicalet, director titular en 2017, oferirà un concert al Teatre Serrano de Gandia a les 18.00h, al qual s’oferirà en la primera part peces recuperades en aquesta campanya que, malgrat el seu interès musical, són poc interpretades i mai han sigut gravades. Un exemple d’açò són les dues primeres obres a interpretar: Polonesa de concert de José Espí Ulrich i La Rapsòdia Valenciana d’Eduardo López-Chavarri Marco. Ambdues procedeixen dels arxius de la Societat Musical Nova d’Alcoi.

Aquest concert comptarà, a més, amb la participació solista en la segona part del quartet Barcelona Clarinet Players, Joan Miquel Blanch (dolçaina) i Óscar Oliver (piano).

La JBS està composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats als Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut escollits d’entre més de 300 candidats.

Programa del concert

1ª part

Polonesa de Concert (José Espí Ulrich)

Rapsòdia Valenciana (Eduardo López-Chavarri Marque)

La dansà de Xàtiva (scherzo) (Miquel Asensi Martín)

Fantasia sobre el 2º i 3er moviments de l’òpera Aurora, del Maestro Espí (Julio Laporta Hellín)

2ª part

Rhapsody in blue (George Gershwin) (arr. Tohru Takahashi) – Óscar Oliver, piano

Enderivell. Concert per a dolçaina i banda (Arnau Bataller) – Joan Miquel Blanch, dolçaina

The Musketeers (Óscar Navarro) – Barcelona Clarinet Players

Programa Música a la Llum

“Música a la Llum”, que forma part del projecte de Bankia Escolta València, té la finalitat d’arreplegar, analitzar i organitzar la documentació emmagatzemada als arxius de les Societats Musicals de la Comunitat (partitures, fotografies, diplomes i material sonor). Aquesta es troba a la disposició de tots els interessats a la pàgina web www.musicaalallum.es . D’aquesta forma, es facilita la cerca, recerca i difusió d’aquest ric patrimoni posant-ho a l’abast de tots.

“Música a la Llum” compta amb la col·laboració d’un equip de musicólegs de l’Associació Valenciana de Musicologia (Avamus) i d’un equip de documentalistes membres del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Falca radiofònica

Pots escoltar a continuació la falca radiofònica de la FSMCV per tal de donar a conéixer la celebració del concert “Música a la llum” el pròxim 10 de desembre a Gandia.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías