Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV obrirà la secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) participarà el pròxim diumenge en la 132na edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM 2018). Es tracta d’un dels certàmens més prestigiosos de l’àmbit bandístic, amb origen a la fi del segle XIX, i enguany se celebrarà del 19 al 22 de juliol en el Palau de la Música i en ell participaran 28 Societats Musicals de la Comunitat, Europa i Amèrica.

Amb aquesta actuació, que se celebrarà a les 17.00h, la també anomenada “Banda Federal” posarà el fermall final a la temporada 2018. En aquesta ocasió, realitzarà l’obertura com a banda convidada de la Secció d’Honor d’aquest certamen, en la qual també participarà la Banda Municipal de València. Es tracta de la segona vegada en la qual participa en el CIBM, la primera va ser en 2014 sota la batuta de Daniel Ferrero.

Obrir enguany la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València és d’un gran valor pedagògic per als músics de la Jove Banda Simfònica pel repertori tan ambiciós que s’interpreta i per fer-ho compartint escenari amb la Banda Municipal de València i amb dues de les nostres Societats Musicals d’aquesta secció, la SM Santa Cecilia de Cullera i la SM Unió Musical de Torrent. És la guinda que corona un any tan especial que ha vingut definit pels actes commemoratius del 50é aniversari de la FSMCV”, ha declarat Manuel Muñoz, responsable d’àrea d’Activitat Federal i de les unitats artístiques de la FSMCV.

En aquesta ocasió, seran interpretades les obres Lo Cant del Valenciá del mestre Pedro Sosa, una selecció de Ballets de Miguel Asins Arbó i Phobos de José Suñer Oriola.

La participació en aquest certamen el pròxim diumenge suposa el reconeixement com a unitat artística d’alt rendiment a la Jove Banda Simfònica i la labor desenvolupada per a la seua consecució i complir els més alts estàndards de qualitat per part de la FSMCV.

Sobre la Jove Banda Simfònica de la FSMCV

La Jove Banda Simfònica està composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris, on estan representats músics de totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut seleccionats d’entre més de 300 candidats. Enguany la direcció artística i musical està sota la batuta de Saül Gómez, el seu director en 2018.

Durant el mes de juliol, ha iniciat la seua temporada de concerts a Castelló, València i Alacant. A més, del 2 al 6 de juliol els membres de la Jove Banda Simfònica van estar reunits en una trobada pedagògica a Cocentaina en el qual van comptar amb professors especialistes per a cadascuna de les seccions que componen aquesta unitat artística (fusta, metall, corda i percussió).

La Banda Federal ha actuat aquesta temporada en el Castell d’Alaquàs, en la “Nit de Berklee”, en el Palau d’Altea i les seues pròximes actuacions seran el dissabte 21 de juliol a les 22.30h a Altura (Castelló) i el 22 de juliol a les 17.00h en l’obertura de la Secció d’Honor del CIBM 2018.

Sobre el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM)

El Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València porta 132 edicions contribuint a difondre la música bandística a través del món, així com a erigir la figura dels més rellevants músics valencians i els compositors de major renom.

Va nàixer a la fi del segle XIX i s’ha convertit en el Certamen bandístic més important del món, en el qual cada any competeixen agrupacions dels cinc continents. En cada edició treballa per seguir sent un referent cultural en el món de la música.


Fotografia: Jove Banda Simfònica, dirigida per Saül Gómez, en la seua actuació realitzada divendres 6 de juliol al Castell d’Alaquàs. Imatge de Natxo Francés.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías