Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV inicia la seua primera gira per França

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) realitzarà del 9 al 12 de novembre la seua primera gira pel Sud de França. Aquesta activitat és fruit del conveni de col·laboració signat per la FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana que té l’objectiu de divulgar la tradició musical com a valor turístic de la Comunitat.

Aquest acord es va signar en 2017 amb la finalitat d’incorporar també a les Societats Musicals de les tres províncies en l’agenda turística dels municipis, fet que s’ha vist reforçat pel seu reconeixement com BIC. Juntament amb açò, les Societats Musicals també han sigut incloses sota la marca Mediterranew Musix, engegada per Turisme de la Comunitat Valenciana per a la promoció de les activitats musicals a la Comunitat.

Aquesta gira per França de la nostra Jove Banda Simfònica, de la mà de Turisme Comunitat Valenciana, suposa obrir a la resta d’Europa les nostres Societats Musicals, acostar-los una part fonamental del nostre patrimoni cultural i que coneguen de primera mà un altre atractiu turístic de les tres províncies com és la música popular de la Comunitat que, a més, ha sigut recentment declarada BIC”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

La gira pel sud de França de la Jove Banda Simfònica, que forma part de la línia estratègica d’internacionalització de la FSMCV, comprén una sèrie de concerts en auditoris i espais emblemàtics de les ciutats de Perpignan (9 de novembre), Setè (10 de novembre), Castelnau-le-Lez (11 de novembre) i Pennautier (12 de novembre). El repertori escollit per a aquesta gira té com a finalitat difondre la música pròpia mitjançant la interpretació de conegudes peces del repertori bandístic, així com obres de compositors valencians actuals, de prestigi nacional i internacional, com Bernardo Adam Ferrero, Saül Gómez o José Rafael Pascual Vilaplana, entre uns altres.

La Jove Banda Simfònica està integrada per prop d’un centenar músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut escollits d’entre més de 300 candidats. El director d’aquesta formació en 2018 és el també compositor, Saül Gómez.

CARTEL PRINCIPAL

FLYER CONCIERTO CONTRAPORTADA DEFINITIVA

FLYER DESFILE


Fotografia: Àlex Oltra. Concert de la JBS en el Palau de Congressos de València en el marc de la 50éna Assemblea de la FSMCV celebrada el 6 d’octubre de 2018.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías