Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV promou a França el turisme a la Comunitat a través de la música

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha participat junt a Turisme Comunitat Valenciana en un tour pel Sud de França per promocionar la tradició musical com a valor turístic de la Comunitat.

Aquesta acció, que forma part de l’estratègia d’internacionalització de la FSMCV i del conveni signat entre ambdues entitats, s’ha celebrat del 9 al 12 de novembre i ha constat de quatre concerts en llocs emblemàtics i cercaviles pels cascos històrics de Perpignan, Setè, Castelnau-le-Lez i Pennautier.

Foto 4 FSMCV Francia

La gira de la Jove Banda Simfònica de la Federació ha sigut tot un èxit. Ha sigut espectacular l’acolliment per part del públic, amb al voltant de 2.000 persones. Els recintes on s’han celebrat els concerts tenien l’aforament complet però, sens dubte, el millor ha sigut veure com gaudien i demanaven bises als nostres músics. Podem dir que han conegut i viscut el resultat del treball de les nostres Societats Musicals”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

En el repertori interpretat durant la gira, sota la batuta de Saül Gómez, ha inclòs reconegudes peces del repertori bandístic i estretament vinculades a la tradició musical valenciana, com entre unes altres, el pasdoble Valencia del mestre J.Padilla, coincidint a més amb la seua estrena a París 93 anys arrere. Així mateix, s’ha programat obres de compositors valencians actuals, com Bernardo Adam Ferrero, Saül Gómez o José Rafael Pascual Vilaplana.

La música de les Societats Musicals és un dels principals atractius de l’oferta turística de la Comunitat i així s’ha plasmat també en l’acord signat en aquest viatge entre Turisme Comunitat Valenciana i el Departament de L’Aude per al desenvolupament d’accions de col·laboració en matèria turística. La signatura va tenir lloc en Carcassonne entre el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, i el vicepresident del Departament d’Aude, Hervé Baro, amb la presència del president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i Amparo Máñez, vocal de la junta directiva de la Federació.

Foto 1 FSMCV Francia

Compartir:

Últimas noticias

Categorías