Search
Close this search box.

Pere Vicalet serà el nou director de la Jove Banda Simfònica FSMCV

La Banda Federal té nou director titular, i no és altre que Pere Vicalet, el compositor, director i artista digital recentment guardonat amb el Premi Jove Talent de la Comunitat Valenciana a la categoria de Cultura, premis que organitzen conjuntament Bankia i Levante-EMV. Pere Vicalet substituirà així a Pablo Marqués Mestre al front de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV.

Este jove músic oriünd de Gata de Gorgos (Alacant) compta ja amb un engruixat currículum al qual es poden observar les seues diferents facetes professionals: composició, direcció, creació artística digital i docència. Recentment ha dirigit l’òpera “La Mare dels Peixos”, obra escrita íntegrament amb Soundcool, el software de creació musical col·laborativa al projecte de desenvolupament del qual ha participat també la FSMCV.

La direcció de la Banda Federal es sumarà així als projectes que Pere Vicalet se porta entre mans. Com titula Levante-EMV a la crònica dels premis Jove Talent, “la batuta del futur”.

Pere Vicalet

Pedro Vicente Caselles Mulet (nombre artístico Pere Vicalet) va nàixer a Gata de Gorgos (Alacant). És director, compositor, artista digital i Catedràtic del Conservatori Superior de Música de València. Format a Budapest (Franz Liszt) i València (Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo), va abandonar la Enginyeria Industrial per estudiar Direcció de Cor, Direcció de Banda, Direcció d’Orquestra i Composició, obtenint el premi de final de carrera. Va estudiar també magisteri a la Universitat de València, estudis que va complementar posteriorment amb el Màster en Música de la Universitat Politècnica de València, el treball final del qual tracta sobre el director i la afinació durant l’assaig.

Com a artista digital, es va formar en diferents contextos, arribant a desenvolupar el software All in one: Kivimulij, un programari pioner i específic en la sincronització d’àudio, llums i vídeo mitjançant sensors (M4cchina Ensemble, Ensems 2013).

El darrer any ha realitzat concerts com a director en diferents agrupacions entre les quals cal destacar la Societat Filharmònica Borrianenca, la Unió Musical de Xeraco, l’Agrupació Musical “El Trabajo” de Xixona o la Banda Foment Musical de Navarrés, entre d’altres. També va dirigir i estrenar la seua primera obra per a Banda Simfònica, “Arbre Blanc”, amb l’Armònica de Bunyol.

Més informació:

Web de Pere Vicalet: http://perevicalet.com/
Perfil de Facebook: http://www.facebook.com/perevicalet
Canal de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCALxYR3_YAdkXKOyXfbZa0w

Compartir:

Últimas noticias

Categorías