Search
Close this search box.

Èxit del primer concert de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV juntament amb els directors d’AIDO en el Palau de les Arts

El primer concert de la temporada 2019 de la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), oferit ahir en el Palau de les Arts, ha resultat tot un èxit tant per la direcció, com per la interpretació i el gran acolliment per part del públic.

Aquest projecte, dirigit per Cristóbal Soler, ha comptat amb la participació dels professors-directors internacionals John Carewe (mestre de Sir Simon Rattle) i Álvaro Albiach, gràcies a la col·laboració de la FSMCV amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO “José Collado”. El concert oferit ahir va ser dirigit per directors-alumnes d’aquesta prestigiosa acadèmia on es formen mestres de mestres.

El repertori oferit per la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV ha inclòs el Concert Núm.2 per a contrabaix i orquestra en Si mener de G.Botesini, Príncep Igor (Danses Polovtsianas) de A.Borodin, Scheherazade Op.35 de N.Rimsky-Korsakov i la Suite “El Trencanous” Op.71a de P.I.Tchaikovsky (Marxa-Pas de Deux-Vals de les flors).

El segon concert d’aquesta temporada se celebrarà el 16 de juny en el Palau de la Música de València. En aquesta ocasió, acompanyaran a Cristóbal Soler, els directors convidats Yi-Chen Lin i Roberto Forés.

Sobre la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV és una unitat musical d’alt rendiment formada per 95 joves músics de 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

Fundada en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística, compte entre els seus objectius amb el foment de l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres o realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents a aquest col·lectiu associatiu.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías