Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV clausura la temporada el dissabte en el Palau de la Música

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) clausurarà la temporada 2018 el pròxim dissabte 15 de setembre amb un gran concert en el Palau de la Música de València a les 19.30h.

Es tracta d’un concert molt rellevant donat que forma part de les activitats programades per a commemorar el 50é aniversari de la FSMCV. A més, en ell participarà l’Orfeó Valencià i s’estrenarà a nivell mundial l’obra Rose in Flame per a arpa, veu i orquestra, del compositor de Novelda, Óscar Navarro. La arpista convidada per a la seua interpretació serà Rosa María Rodríguez Boya.

L’Orquestra Federal està dirigida per Cristóbal Soler, que és considerat com un dels directors de la seua generació més prestigiosos del moment, i està conformada per 95 joves d’entre 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

La part pedagògica d’aquest projecte està també orientada al fet que els joves músics de l’orquestra puguen actuar com a solistes i a la col·laboració amb altres joves amb projecció artística. Per aquest motiu, enguany participen amb la soprano Cristina Laia Vallés i el baríton Miguel Ángel Ariza per a interpretar Te deum de Dvorâk.

En la temporada 2018, la Jove Orquestra Simfònica ha comptat amb tres directors assistents: Pascual Cabanes, Jerónimo Castelló i Pere Vicalet (qui va ser director en 2017 de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV).

Sobre la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va nàixer en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en una vessant que és complementària a l’experiència bandística amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres així com realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents al nostre col·lectiu associatiu, entre uns altres.

Programa concert Palau de la Música de València, 15 setembre

Rose in flames – Óscar Navarro
Scheherezade Op 33 – Nikolái Rimski-Kórsakov
El príncipe Igor (Danzas Polovtsianas) – Aleksandr Borodín
Te Deum, Op 103 – Antonín Dvorâk


Fotografia: Àlex Oltra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías