Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV culmina el seu projecte pedagògic amb l’acadèmia internacional de directors d’orquestra AIDO

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) clausurarà la temporada 2019 amb un concert que oferirà el pròxim 16 de juny, a les 18.30 hores, a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València.

Aquest concert, que segueix al celebrat el mes de febrer en el Palau de les Arts, suposa la culminació del projecte pedagògic que la FSMCV ha impulsat aquesta temporada en col·laboració amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (AIDO). Dins del pla de treball i com a fase prèvia a cada concert, la FSMCV duu a terme una sèrie de trobades pedagògiques durant diversos caps de setmana de juny, en els quals els músics d’aquesta orquestra d’alt rendiment tenen la possibilitat de tocar sota la batuta de diferents directors, de reconegut prestigi dins del panorama orquestral internacional, la qual cosa els permet obrir nous vessants dins de la seua formació artística.

D’aquesta manera, per a aquesta segona trobada la FSMCV compta amb la participació de Cristóbal Soler, director titular de la Jove Orquestra Simfònica, al costat de professors-directors convidats com la taiwainesa Yi-Chen Lin i el valencià Roberto Forés, que participaran en el concert de clausura. A més, aquest concert de fi de temporada comptarà amb la participació dels alumnes de cant del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, per a la interpretació d’un repertori líric basat en àries d’òpera i sarsuela.

Col·laboració entre la FSMCV i AIDO

En la temporada 2019, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV ha iniciat un innovador projecte mitjançant el qual la FSMCV i la prestigiosa Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado AIDO han col·laborat per a dur a terme dues trobades pedagògiques -al febrer i al juny- que permeten experimentar nous vessants d’interpretació als joves integrants d’aquesta unitat artística d’alt rendiment.

Aquesta iniciativa pionera, promoguda per Cristóbal Soler, director de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV des de 2014, inclou la participació de directors de prestigi internacional i especialistes que permeten als músics experimentar la interpretació sota la direcció de diferents batutes, traslladant als alumnes al món professional de la direcció d’orquestra i preparant-los per a afrontar els reptes d’aquesta professió.

Així, huit directors d’orquestra d’àmbit internacional treballen conjuntament amb la Jove Orquestra de la FSMCV, com John Carewe (mestre de Sir Simon Rattle), Arturo Tamayo, José Luis Temes, Yi-Chen Lin i els valencians Sergio Alapont, Rubén Gimeno, Álvaro Albiach i Roberto Forés.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV és una unitat musical d’alt rendiment formada per 95 joves músics de 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

Fundada en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística, compta entre els seus objectius amb el foment de l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres o realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents a aquest col·lectiu associatiu.

Documentació

Descarrega el programa del concert i CV dels directors convidats [PDF].

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías