Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV inicia la temporada 2019 amb un concert en el Palau de Les Arts

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) inicia la temporada 2019 amb un concert que oferirà el diumenge 24 de febrer, a les 18.30 hores, a la Sala Auditori del Palau de les Arts, fruit del projecte pedagògic que la FSMCV impulsa enguany com a novetat juntament amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO.

El mestre Cristóbal Soler és el director artístic i musical d’aquest projecte, que com a professors-directors convidats comptarà amb la participació de directors de prestigi internacional com entre altres, John Carewe (deixeble de Messiaen i mestre de Sir Simon Rattle) i Álvaro Albiach. El concert serà dirigit per directors-alumnes de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO “José Collado”.

El repertori que oferirà la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en aquest concert en el Palau de les Arts inclou el Concierto Nº2 para contrabajo y orquesta en Si menor de G. Botesini, Príncipe Igor (Danzas Polovtsianas) de A.Borodin, Scheherazade Op.35 de N. Rimsky-Korsakov i la Suite El Cascanueces Op.71a de P.I. Tchaikovsky (Marcha-Pas de Deux-Vals de las flores).

El segon concert d’aquesta temporada l’oferirà la Jove Orquestra Simfònica, el 16 de juny, en el Palau de la Música de València. En aquesta ocasió, acompanyaran a Cristóbal Soler, els directors convidats Yi-Chen Lin i Roberto Forés.

Col·laboració entre la FSMCV i AIDO

La temporada 2019 de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV compta amb una important novetat, ja que gràcies a la col·laboració entre la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la prestigiosa Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (AIDO), es duran a terme dues trobades pedagògiques per a la formació d’aquesta unitat artística d’alt rendiment.

Aquesta iniciativa pionera, promoguda per Cristóbal Soler, director de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV des de 2014, inclou la participació de directors de prestigi internacional i especialistes que traslladaran als alumnes al món professional de la direcció d’orquestra i els prepararan per a afrontar els apassionants reptes d’aquesta professió.

Així, huit grans directors internacionals d’orquestra treballaran conjuntament amb l’Orquestra Federal. Cal destacar, doncs, la participació en aquest projecte de John Carewe, a més d’Arturo Tamayo, José Luis Temes, Yi-Chen Lin i els valencians Sergio Alapont, Rubén Gimeno, Álvaro Albiach i Roberto Forés.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV és una unitat musical d’alt rendiment formada per 95 joves músics de 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

Fundada en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística, compta entre els seus objectius amb el foment de l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres o realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents a aquest col·lectiu associatiu.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías