Search
Close this search box.

L’alacantí Óscar Navarro dirigirà la Banda dels Reis de Bèlgica

El compositor i director noveldense Óscar Navarro dirigirà els pròxims 21 i 22 de febrer a Bèlgica a la Royal Band of the Belgian Guides -Banda dels Reis de Bèlgica- en dos concerts benèfics que se celebraran a l’Auditori Europahal de Tielt.

El jove alacantí assumirà la batuta d’aquesta prestigiosa banda al costat del seu director titular, Yves Segers, amb un programa en el qual s’interpretaran, entre altres obres, el seu II Concierto para Clarinete amb Juan Ferrer -solista de l’Orquestra Simfònica de Galícia- al clarinet i el seu III Concierto para Clarinete amb David Van Maele -membre de la Banda Real de Bèlgica- com a solista.

És la segona vegada en la història d’aquesta coneguda banda que un compositor és convidat a conduir-la. “És un autèntic luxe per a mi dirigir la Royal Band of the Belgian Guides, un referent mundial en l’àmbit de les bandes professionals. Només Johan de Meij havia tingut el plaer de fer-lo, i estar aquestos dies al capdavant de la banda i dirigint dos dels meus concerts de clarinet és tot un somni”, afirma Navarro, qui ja es troba a Bèlgica realitzant els últims assajos.

La formació belga va gravar en 2016 un CD amb algunes de les obres més conegudes del compositor, com són El olimpo de los dioses, el II Concierto para clarinete, The fly o Andrés contrabandista.

Conferències en el Clarinet Day

Navarro també oferirà dues conferències aprofitant la seua estada al Bèlgica. Les xarrades es realitzaran el diumenge 24 de febrer i estan emmarcades en el Clarinet Day, celebrat en Tielt.

En elles se centrarà en els seus concerts per a clarinet, aprofundint en el procés de composició així com en la seua anàlisi. Durant eixos dies nombrosos clarinetistes i professors de tot el món es congregaran a la ciutat belga.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías