Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV clausura la temporada 2019 amb un concert en el Palau de la Música de València

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), dirigida per Cristóbal Soler, tanca la temporada 2019 amb un concert que oferirà aquest diumenge 16 de juny, a les 18.30 hores, a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València.

Aquest concert suposa la culminació de l’innovador projecte pedagògic que la FSMCV ha posat en marxa aquesta temporada en col·laboració amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (AIDO), projecte impulsat i dirigit pel director valencià Cristóbal Soler.

A través d’aquest projecte, com a fase prèvia a cada concert, la FSMCV ha organitzat una sèrie de trobades pedagògiques en els quals els músics d’aquesta orquestra d’alt rendiment han tingut la possibilitat de tocar sota la batuta de diferents directors de reconegut prestigi dins del panorama orquestral internacional.

I així, en aquest concert que ara tanca la temporada 2019, la FSMCV compta amb la participació de Cristóbal Soler al costat de professors-directors convidats com la taiwainesa Yi-Chen Lin i el valencià Roberto Forés.

A més, aquest concert de fi de temporada comptarà amb un repertori líric basat en àries d’òpera i sarsuela que serà interpretat per alumnes de Cant del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Cristóbal Soler, director convidat de la pròxima temporada del Palau de les Arts i del Palau de la Música

ok Cristobal Soler

Director titular de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV des de la seua creació en 2014, el mestre Cristóbal Soler compagina la seua labor al capdavant de l’orquestra de la Federació al costat d’altres compromisos professionals d’àmbit nacional i internacional, entre els quals cal destacar la seua participació com a director convidat en la pròxima temporada del Palau de la Música i del Palau de les Arts.

Col·laboració entre la FSMCV i AIDO

En la temporada 2019, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV ha iniciat un innovador projecte mitjançant el qual la FSMCV i la prestigiosa Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado AIDO han col·laborat per a dur a terme dues trobades pedagògiques -al febrer i al juny- que permeten experimentar nous vessants d’interpretació als joves integrants d’aquesta unitat artística d’alt rendiment.

Aquesta iniciativa pionera, promoguda per Cristóbal Soler, director de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV des de 2014, inclou la participació de directors de prestigi internacional i especialistes que permeten als músics experimentar la interpretació sota la direcció de diferents batutes, traslladant als alumnes al món professional de la direcció d’orquestra i preparant-los per a afrontar els reptes d’aquesta professió.

Així, huit directors d’orquestra d’àmbit internacional treballen conjuntament amb la Jove Orquestra de la FSMCV, com John Carewe (mestre de Sir Simon Rattle), Arturo Tamayo, José Luis Temes, Yi-Chen Lin i els valencians Sergio Alapont, Rubén Gimeno, Álvaro Albiach i Roberto Forés.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV és una unitat musical d’alt rendiment formada per 95 joves músics de 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

Fundada en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística, compta entre els seus objectius amb el foment de l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres o realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents a aquest col·lectiu associatiu.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías