Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV inicia la temporada de concerts al Palau d’Altea

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana iniciarà la seua nova temporada de concerts el pròxim 1 de setembre en Altea. L’Orquestra Federal, que actuarà sota la batuta del prestigiós director Cristóbal Soler, està formada per 122 joves d’entre 15 i 28 anys que pertanyen a les Societats Musicals de la Comunitat. Entre ells es troben 21 violins titulars, 5 violins convidats; 10 violes titulars, 2 suplents; 3 violoncels titulars, 4 convidats i 6 suplents; 5 contrabaixos titulars, 2 convidats i 2 suplents; 1 flautí; 3 flautes titulars, 1 suplent; 3 oboés titulars, 1 suplent; 1 corn anglés-oboé; 1 clarinet baix, 3 clarinets titulars, 1 suplent; 2 fagots titulars, 1 convidat i un suplent; 1 fagot-contrafagot; 4 trompes agudes i greus, 2 convidades i 2 suplents; 5 trompetes titulars; 5 trombons titulars, 3 suplents; 2 tubes titulars, 1 suplent; 6 percussionistes, 3 suplents i 1 pianista.

Als 97 joves titulars de la Jove Orquestra Simfònica Federal que participaran en este programa se sumaran els directors assistents de 2017 que són Juan Bautista Pérez, Beatriz Fernández, Daniel Gómez i Pablo Marqués, joves directors amb projecció de les Societats Musicals de la Comunitat. Per tal de dur a terme el programa dels concerts i la part pedagògica orquestral, a més, compten amb professors solistes (Orquestra de València i ORTVE) i especialistes de les diferents seccions de l’orquestra.

 

La unitat artística estarà concentrada del 28 d’agost a l’1 de setembre per desenvolupar els assajos en Paiporta on les seues dues Societats Musicals, “La Primitiva” i la Societat Unió Musical de Paiporta, exerciran d’amfitriones.

 

El primer concert se celebrarà el primer de setembre al Palau d’Altea a les 20.00h. Les següents actuacions seran el dissabte 16 de setembre a les 19.00h en l’Auditori Municipal de Paiporta i el diumenge 17 de setembre a les 18h al Palau de les Arts de València.

 

L’Orquestra Federal va nàixer amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en una vessant que és complementària a l’experiència bandística amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’este tipus d’instruments actuar baix la direcció dels millors directors d’orquestres així com realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents al nostre col·lectiu associatiu, entre d’altres.

 

El programa

El programa dels concerts comptarà amb dues parts. En la primera s’interpretarà el “Concierto nº 21 para piano y orquesta” (W.A. Mozarts), amb els joves pianistes Andrés Expósito i Mar Valor com a solistes, i “Arias de Mozarts” (amb la mezzosoprano Lorena Valero). En la segona part setirem “Daphnis et Chloé” (M. Ravel) i “Bolero” (M. Ravel).

 

cristobal soler e1467387642960

 

El director: Cristóbal Soler

Nascut en Alcàsser (València), està considerat un dels directors més importants de la seua generació. Amb gran experiència tant en el camp simfònic com en el gènere líric, inicià els seus estudis de direcció d’orquestra amb José Mª Cervera Collado. Després de finalitzar els estudis superiors de composició i direcció d’orquestra, va cursar el Màster de Direcció d’Orquestra en la Universitat de Munich amb les màximes qualificacions. Ha estat director artístic musical i fundador de l’Orquestra Filarmònica de la Universitat de València (1995-2010), que aconseguí el 1er premi del Concurs Internacional de Joves Orquestres Simfòniques, celebrat en Viena en 1998. Després de rebre una invitació oficial de Reiner Bischof, secretari general de la Wiener Symphoniker, es traslladà a viure a Viene, on fou assistent, durant dues temporades, de grans mestres com ara Sawallisch, Prêtre, Fedoseyev o Mariss Jansons.

Posteriorment, fou convidat per Nikolaus Harnocourt, durant la temporada 2003-2004, en Viena, Graz, Berlín i Zurich. Durant este període de formació integral al centre d’Europa, començà a ser convidat per les principals orquestres espanyoles: ORTVE, OBC Nacional de Catalunya, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica de Bilbao, Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, etc.

Ha dirigit concerts amb l’Orquestra de Càmera de Lausanne, a més de gires nacionals i internacionals en Àustria, França, Portugal, Polònia, la República Txeca, Eslovènia, Romania, Cuba, Veneçuela, Mèxic o Argentina. Durant sis temporades (2010-2015) fou titular del Teatre de la Sarsuela de Madrid, on dirigí noves produccions com “El Gato Montés” (Premio Lírico Teatro Campoamor a la producció lírica espanyola, 2013); Los Diamantes de la Corona (nominació als “International Opera Awards 2015”); l’estrena en època moderna de Galanteos en Venecia (nominació als Premios Max 2016), a més d’un extens catàleg de sarsueles. En el camp operístic ha dirigit Don Giovanni, Le Nozze di Figaro, Cosí fan tutte, La Traviata, Rigoletto, L´elisir d´amore, Don Pascuale, La Sonambula, Carmen, Le Roi d’Ýs, Mireille, La Grande Duchesse de Gerolstein, Werther o Aida.

Actualment, ha iniciat una col·laboració amb l’ORTVE, centrada en concerts i gires durant les dues pròximes temporades. A més, és director artístic de la Setmana de Música Religiosa de Conca (SMR). Soler és president fundador d’AESDO, l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías