Search
Close this search box.

“La Armónica” i “La Artística” “Mano a Mano” este dissabte a Buñol

La 44a edició del concert “Mano a mano” de Buñol, arriba amb “La Armónica” i “La Artística” en plena forma. I ho fan amb obres d’estrena, el que suposa un salt de qualitat extra en un concert en què s’espera un alt nivell competitiu i musical.

I tot això ocorrerà, este dissabte 19 d’agost a les 22:30h en l’impressionant Auditori de Sant Lluis de Buñol, un marc incomparable on la música aconsegueix la seua màxima expressió.

En esta ocasió obrirà foc “La Armónica”. “El Litro” interpretarà un programa amb el títol “SONUS SOMNIARE, SOMNIUM SONARE” (“Soñar sonidos, sonar sueños”). Amb la batuta del gallec David Fiuza Souto, posaran al faristol les obres “Tempus Fugit” del bunyolenc i músic de “La Armónica” Santi Miguel; “Vivencias” de Francisco Tamarit Fayos, amb els seus tres moviments. Continuaran amb “El Puerto” (de la “Suite Iberia”), de Isaac Albéniz, que comptarà amb el piano solista David Almerich Soldado. I conclouran amb “Invocación” del compositor de Xiva Luis Serrano Alarcón.

Fiuza ha descrit el programa com “una xicoteta performance que consisteix en somniar amb un so fins fer realitat el so d’eixe somni. Es tractaria d’un viatge retrospectiu en el temps sobre el repertori que s’ha fet en les bandes amateurs de la nostra terra”, ha assenyalat. En este programa, segons Fiuza “convergeixen tres generacions de compositors diferents i a través d’ells hem volgut posar de manifest i mostrar amb sons tota la història dels valors de la nostra societat”.

Per la seua part, el president de “La Armónica”, Óscar Fernández, ha destacat que “el ‘Mano a mano’ constitueix un moment únic en el any, és el moment del retrobament amb familiars i amics de la música que no has vist en tot l’any, i eixa combinació de companyonia i il·lusió es posen al servei de la banda simfònica per aconseguir el millor dels resultats, en una nit totalment única”.

En segon lloc, este any actuarà la banda simfònica de la Societat Musical “La Artística” de Buñol, baix la batuta del veterà Henrie Adams. Al faristol, la “Sinfonía nº 5 en Mi menor, La Elegíaca” de Thomas Traschel. “Los Feos” interpretaran els seua quatre moviments: “Misterioso”, “Scherzo”, “Adagio” y “Finale. Cal destacar que esta obra que interpretarà “La Artística” és estrena mundial. “Los Feos” conclouran interpretant el “Himno a Buñol” dels mestres Chillida i Guzmán Cárcel.

 

Sobre l’obra de “Los Feos”, el Director de la banda, Henrie Adams, ha destacat que “esta cinquena simfonia, era una simfonia carregada de simbolisme i que ha nascut gràcies a un sentiment únic. Podria descriure’s com una simfonia elegíaca, però tràgica. Ho ha fet amb la música que li ha eixit del cor, amb la música que ha envoltat la seua vida, així que els qui el coneixen saben del que parla. Es tractaria d’una música absoluta que ha eixit de l’ànima i vol que els músics i el públic la gaudisca, perquè parla de la seua vida”.

 

Francisco Blasco ha volgut afegir que “el ‘Mano a mano’ és un concert únic on es barregen molts factors, com la generositat del músic que fa ús de les seues vacacions per entregar-se completament a ell; l’orgull, perquè cal donar el millor d’u mateix per competir en un duel amb una rivalitat molt sana; i l’encontre, és a dir, este concert serveix per unir persones que al llarg de l’any, per diferents circumstàncies, no s’han vist, i que en estos mesos de preparació i de posada en escena, es retroben. Així que tots estos factors influeixen perquè el nostre concert siga únic i irrepetible”.

 

El regidor de Cultura, Arnaldo Carrascosa ha recordat que a tots estos factors se’ls afegeix “un marc incomparable com és l’Auditori a l’aire lliure de Sant Lluis. un lloc perfecte, amb una acústica impressionant, on la música flueix i arriba d’una manera diferent a l’espectador”. A més, Carrascosa ha incidit en que “des de l’Ajuntament i des de la regidoria es seguirà apostant molt fort pels dos baluards que tenim en la localitat, com són les dues societats musicals”.

 

El regidor també ha parlat de la figura del President d’Honor del concert, figura que va aparéixer en 2014. Este any tornarà a ser el compositor holandés Markus Mauderer. Recordem que la pluja va entelar l’actuació del CIM “La Armónica” i Mauderer, que havia de dirigir el “Himno a Buñol”, no va poder fer-ho finalment. Mauderer és el cap de departament de Direcció de la Academy of Music de Staufen en Alemanya i director executiu de l’Associació Mundial de Bandes Simfòniques i Ensembles (WASBE).

Per la seua part, l’alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa, ha destacat que és “molt més que un concert. El que l’envolta és quelcom difícil de descriure, perquè hi ha un magnetisme que traspassa els murs de l’auditori i fa que ens sentim molt especials. La comunió entre les persones, el silenci, la passió entre tots per escoltar la música i rebre-la, són les meues sensacions des de que tinc 10 anys”. Juncal Carrascosa ha assenyalat que “el ‘Mano a mano’ és el baluard d’una de les nostres línies turístiques i això ha de ser la bandera per potenciar altres valors que tenim en la localitat”. L’alcaldessa ha dit que “el treball de tots els companys de l’Ajuntament està orientat a donar a conéixer este acte cap a l’exterior”. I que està segur que “La Armónica i La Artística ho donaran tot”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías